Az ukrán elnök szerint államcsíny készül az országban

2021. november 26. 13:34

Volodimir Zelenszkij azonban nem akar elmenekülni Ukrajnából.

2021. november 26. 13:34
null

Volodimir Zelenszij ukrán elnök pénteki kijevi sajtótájékoztatóján közölte, hogy tájékoztatást kapott egy lehetséges államcsíny előkészítéséről Oroszország képviselői és Rinat Ahmetov dúsgazdag ukrán oligarcha részvételével. Az államfő ugyanakkor hozzátette: nem hiszi, hogy valóban megkísérlik végrehajtani a puccsot.

Kifejtette: titkosszolgálati értesülések és hangfelvételek is vannak, amelyek arról tanúskodnak, hogy Ukrajna és Oroszország bizonyos képviselői december 1-2-ára készítik elő ellene az államcsínyt, és úgy beszélnek Ahmetov részvételéről az akcióban, mintha ő ebbe már beleegyezett volna. Megjegyezte, hogy szerinte Ahmetovot „felültette” a környezete, belekeverte az ügybe.

Zelenszkij azt hangoztatta, hogy nem fogja elhagyni az országot, mint Viktor Janukovics volt elnök, aki 2014-ben a kijevi Majdan-tüntetések hatására Oroszországba menekült. Hozzátette, hogy nem fogja csitítani a tüntetőket, úgy mint Petro Porosenko exállamfő tette egy buldózeren állva a Majdan-tüntetések idején. Leszögezte, hogy tovább dolgozik hivatalában, és ott várja a tüntetőket.

(MTI)

 Nyitókép: Handout / Ukrainian presidential press-service / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2021. november 26. 22:34
Hát nem ártana.
fonak
2021. november 26. 20:21
Ezt is napra pontosan tudják, mint az orosz támadást?
NETUDKI
2021. november 26. 18:36
" Volodimir Zelenszkij azonban nem akar elmenekülni Ukrajnából. + Dehogynem , te is fogsz menekülni ......... csak azt úgy hívják USGYI .......
Rocktoberi
2021. november 26. 18:06
Akkor már nem rohanja le Oroszország Ukrajnát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!