Lelép a Shell Hollandiából

2021. november 15. 21:50

Nemsokára már a cég neve se lesz a régi.

2021. november 15. 21:50
null

Több mint száz év után elhagyja a Royal Dutch-ot a nevéből a Royal Dutch Shell, vagy közismertebb nevén a Shell. Az eredetileg holland, ma már holland-angol multinacionális olajvállalat emellett „adózási” okokból áthelyezi a székhelyét Hollandiából az Egyesült Királyságba.

A Royal Dutch egyébként több mint száz év óta, pontosabban 1907-től a része volt a Shell névnek.

A bejelentés a holland kormány elmondása szerint kellemetlen meglepetést okozott a számukra. Ahhoz, hogy a költözés és a névváltoztatás megtörténjen, a részvényesek 75 százalékának még el kell fogadnia a december 10-i közgyűlésen a döntést.

Nyitókép: Budapest, 2021. október 9.
Céglogó a Royal Dutch Shell, vagy közismertebb nevén a Shell egy holland-angol multinacionális olajvállalat egyik budapesti üzemanyagtöltő állomásán a főváros XIII. kerületében, a Váci úton.
MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feri70
2021. november 16. 10:23
Szegény hollandok, el megy a Shell, csökken az adóbevétel. Ha a kinai meg a többi ázsiai konténerek is Magyarországon keresztül fognak érkezni akkor ők még a tranzitálási költségektől is el esnek. Mi lesz így velük? miből fizetik a segélyt a sok migránsnak. De legalább a férfiak házasodhatnak, egymással, sőt még szülhetnek is. Ha el szívnak egy cigit.
Búvár Kund
2021. november 16. 10:01
Ehhez semmi köze az adózásnak! A kagyló a női nemi szerv egyik jelképe. Hát micsoda dolog egy nemi szervet logonak választani, amiko 102 féle van!? Ez diszkrimináció! Ezért simán elüldözték. Most áttelepülnek egy-két évre Angliába, de ott sem tűrik majd ezt tovább, és kereshetnek egy új helyet! Nálunk vannak még Shell kutak? Felénk rég láttam, de régen minden sarkon az volt..Nekem nincs autóm, nem szoktam tankolni.
Royce2.0
2021. november 16. 06:38
És a Királynő ezt csak úgy hagyja? :o) Van még olyan amúgy, vagy már az is csak egy szoftver? :DDD
elbogumilo
2021. november 15. 23:29
Lám hogy menekülnek a cégek a Brexit után Angliából...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!