Kína nem küld nagykövetet Litvániába, mert az ország elismerte Tajvant

2021. november 21. 11:02

Kína bejelentette, hogy nem képviselteti magát nagyköveti szinten Litvániában tiltakozásul amiatt, hogy Tajvan a saját nevén nyithatott külképviseletet a balti országban.

2021. november 21. 11:02
null

A pekingi külügyminisztérium vasárnap közölte, hogy leszállítják a Litvániával való diplomáciai kapcsolattartást ügyvivői szintre, addig, amíg a balti ország nem veszi figyelembe Kína „szuverenitását és a nemzetközi kapcsolatok alapvető normáit”. Tajvan a napokban nyitott külképviseletet Vilniusban a saját nevén. Kína nem ismeri el a szigetország önállóságát. A kínai megtorló intézkedésektől tartva Tajvan nagykövetségei szerte a világon nem az ország, hanem a főváros nevét viselik, „Tajpej Képviseleti Iroda” néven működnek.    

és reményét fejezte ki, hogy Litvánia hamarosan „korrigálja ezt a téves döntést”. Peking már júliusban, a litván döntés nyilvánosságra kerülésekor visszahívta nagykövetét Vilniusból, leállította a balti országba irányuló áruforgalmat, és nem engedi be a litván élelmiszereket Kínába.

(MTI)

Fotó: PETRAS MALUKAS / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem
2021. november 21. 18:37
Kina elismerte Litvaniat, miutan kivalt a Szovjetuniobol?
Robur
2021. november 21. 13:03
A Litvánok most biztos telesírják a párnájukat.:-)))))))))
Senki Alfonz
2021. november 21. 12:22
Úgy tűnik, hogy a FÖLD jogi felosztásának soha nem lesz vége addig, amíg Föld vagy országhatár lesz!!!!
Dicsértessék
2021. november 21. 12:18
A Krím-félsziget elcsatolása a litvánok szemében botrány, Tajvan önállóságát meg támogatják. Kalandorpolitika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!