Szabályozni fogják a kriptopiacot az EU-ban

2021. november 23. 14:04

Az Európai Központi bank elfogadott egy új felügyeleti keretrendszert a digitális fizetésekre vonatkozóan, ami magába foglalja a stablecoinok és más kriptoeszközök szigorúbb ellenőrzését is.

2021. november 23. 14:04
null

Az Európai Központi Bank új felügyeleti keretrendszere figyelembe veszi majd az elektronikus fizetések hatékonyságát és biztonsági fokát is. A célja pedig, hogy felügyelet alá vonja azokat a cégeket, amelyek kártyahasználatot, hitelfolyósítást, átutalási és beszedési szolgáltatást, valamint elektronikus pénztranszfereket valósítanak meg, vagy digitális tokeneket bocsátanak ki, illetve azokkal kereskednek – írja a Portfolio. Szigorúbb ellenőrzés alá kerülnek azok a folyamatok, amelyekben egy kereskedő kriptoeszközt fogad el kártyás fizetési rendszerben, vagy, ha egy digitális tárca segítségével küld és fogad kriptopénzeket.

Az Európai Központi Bank igazgatósági tagja, Fabio Panetta úgy nyilatkozott, hogy a technológiának és az innovációnak köszönhetően a lakossági fizetési ökoszisztémák rendkívül gyorsan fejlődnek, előremutató megközelítésre van szükség a szabályozások terén is. Elmondta azt is, hogy az új keretrendszerben minden fizetési módot és eszközt igyekeztek érinteni, az új digitális tokenektől a hagyományos instrumentumokig, ráadásul mindezt egy nemzetközileg koordinált rendszerben igyekeznek megvalósítani.

A keretrendszer kiegészíti majd az EU hamarosan elfogadásra kerülő kripto-szabályzatát és a globális stablecoinokra vonatkozó nemzetközi standardokat is. Azoknak a cégeknek, amelyek már eleve a központi bank közvetlen felügyelete alá tartoznak, 2022 novemberéig kell megfelelniük a rendelkezésnek, más cégeknek viszont elég lesz egy évvel azután eleget tenni a kritériumoknak, miután megkapták az első figyelmeztetést.

Nyitókép: Fernando Gutierrez-Juarez / dpa-Zentralbild / AFP. Illusztráció.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2021. november 24. 09:55
"Az Európai Központi Bank igazgatósági tagja, Fabio Panetta úgy nyilatkozott, hogy a technológiának és az innovációnak köszönhetően a lakossági fizetési ökoszisztémák rendkívül gyorsan fejlődnek,......" Na ezen jót nevettem. Ilyen tudományosan hangzó brutális baromságot is régen olvastam a pénzzel kapcsolatban.
Paenumbra
2021. november 23. 22:03
A FED 1913 óta nyomtat dollárt, és ennek a 40%-át az elmúlt 18 hónapban tette. Asszem nem kell több komment.
Paenumbra
2021. november 23. 21:59
Nagyon szeretnék hogy elterjedjen az anonim Monero...
sceptical
2021. november 23. 17:54
Muhahaha! Az EU-s bankok tartalékráta-követelménye 1%, míg az USA bankoké 2020 márciusa óta NULLA!!!!! Aki a kriptokról valaha olvasott az tudja, hogy egyes stabil coinok jobban tőkésítettek, mint sok bank! Nah, ezek akarják kriptókat szabályozni! Fcuk CBDC!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!