Rotterdamban ezrek tüntettek a megfizethető lakhatásért

2021. október 18. 07:57

Tüntetések várhatóak Hágában és Groningenben is.

2021. október 18. 07:57
null

Több ezren követeltek megfizethető lakhatást egy vasárnapi tüntetésen a hollandiai Rotterdamban. A dpa német hírügynökség beszámolója szerint sokan plakátokat és transzparenseket vittek magukkal, amelyeken egyebek között az állt: „A lakhatás jog, nem üzleti modell. Más lakáspolitikát követelünk és a lakásválság megszüntetését” – mondta a menet szervezőinek szóvivője a NOS holland közszolgálati műsorszolgáltatónak.    

A „Házakat az embereknek, nem a profitért” mottóval tartott demonstráción a szervezők szerint mintegy nyolcezer ember vett részt.

A tüntetők több beruházást követeltek

a megfizethető lakások és az alacsonyabb bérleti díjak megteremtése érdekében. További tüntetéseket terveznek az ország harmadik legnagyobb városában, Hágában, valamint Hollandia legészakibb nagyvárosában, a mintegy kétszázezer lakosú Groningenben.

(MTI)

Fotó: Youtube

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakazigazat2
2021. október 18. 13:43
A mesés nyugati jólét a fejlett nyugaton, persze ez van egész nyugat ájrópa szerte. 20 %-a a lakosságnak főbérlője a többi 80 %-nak. Igazságos modell ugye, sok idióta nálunk is ezt akarja. A béred 40 %-át kipengeted egy városszéli kis lyukra, egész életedben bérlő-rabszolga (és persze bérrabszolga) lehetsz.
az ember
2021. október 18. 11:47
A bérlakásokra épülő rendszer az ilyen. Fizetésük 20-40%-át kifizetik lakbérre. Nagyon rossz rendszer.
Ildikó99
2021. október 18. 10:50
Nem tudta megoldani Rutte? Csak velünk foglalkozott hogy elterelje a figyelmet a problémáról
Kristály
2021. október 18. 10:33
Majd Zimmerman elintézi a dolgot kiirtja a Hollandokat és rögtön megoldódik a holland klima helyzet, majd kefélnek új hollandokat az afrikaiak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!