Lengyelország falat épít a Belarusszal közös határán

2021. október 14. 06:56

Minderre az illegális bevándorlók miatt van szükség.

2021. október 14. 06:56
null

1,6 milliárd zlotyból – körülbelül 126 milliárd forint – épít falat Lengyelország a belarusz határ mentén. Az erről beszámoló Euronews az AFP francia hírügynökség alapján azt írja, hogy a lengyel kormány kedden már jóvá is hagyta a fal építésére vonatkozó tervezetet, amit még  a parlamentnek is meg kell tenni.

Az illegális határátlépési kísérleteket száma egyre csak nő – közölte ezzel összefüggésben a lengyel kormány szerdán. Becslések szerint augusztus óta több ezer, a Közel-Keletről és Afrikából érkezett illegális bevándorló próbált meg Belaruszból Lengyelországba jutni.

Beloruszban akkor durvult el a helyzet, amikor a 2020 augusztusi, erősen véleményes tisztaságú elnökválasztás után hatalmon maradt Lukasenka az uniós szankciókra válaszul elkezdte szándékosan átküldeni a határokon a migránsokat.

Nyitókép: MTI/PAP/Artur Reszko

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reggedieh
2021. október 14. 07:57
Nem hallom a brüsszeli sivalkodást.
alter_ego
2021. október 14. 07:45
Lukasjankó adja oda ezeket Putyinnak. Kell a munkáskéz a szibériai ólombányákban.
Kriszta67
2021. október 14. 07:29
Mindenhol ez kellene. Olcsóbb mint a végtelen számú herét eltartani. Nem beszélve a biztonságról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!