Az Európai Parlament szerint illegitim a lengyel alkotmánybíróság

2021. október 21. 18:03

A lengyel alkotmánybíróság az EP szerint nem értelmezheti a lengyel alkotmányt.

2021. október 21. 18:03
null

Maratoni vita után megszavazta az Európai Parlament az álláspontjukat a lengyel alkotmánybíróság uniós jogot érintő döntéséről. A képviselők nagy többséggel fogadták el azt a dokumentumot, miszerint a lengyel alkotmánybíróságnak nincs jogi legitimitása, nem független és az alkotmány értelmezésére nem jogosult.

Az EP úgy véli, hogy a lengyel alkotmánybíróság döntése 

az értékek és jogszabályok európai közössége elleni támadásnak” minősül

Az Európai Parlament az Európai Bizottságnak azt javasolta, hogy indítsa el Lengyelországgal szemben a jogállamisági mechanizmust, illetve szakítsa meg vagy függessze fel a kifizetéseket és ezen felül indítson kötelezettségszegési eljárásokat. Ezen felül a Parlament kifejtette, hogy szükség van egy olyan megoldásra, ami segítségével az uniós forrásokat közvetlenül el lehet juttatni a lengyel végső kezdeményezetteknek.

Nyitókép: Mandiner.Makronóm

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2021. október 22. 13:18
Az EP pedig ebben nem illetékes szerintem.
Rocktoberi
2021. október 22. 10:34
Az EP megmutatta újra, hogy hülyegyerek szinten politizál. Ezen már csak röhögni lehet.
Agnieszka
2021. október 22. 07:20
Nemcsak az EU tud blokkolni kifizetéseket, a befizető tagállamok is tudnának blokkolni, de befizetést. Ez lesz az EU parlament vége felé tett első lépés. Szerintem az EP elment a falig. NINCS tovább, ha tovább mocorognak, nekik fog fájni. Ez a közösen felvett és törlesztendő kölcsön, a magyar állami magánerőből fenntartott határvédelmünk már maga az eszetlenséggel párosult intézményi szemtelenség. Életveszélyes a saját őshonos népesség helyettesítésére idegen kultúrákból tömegesen érkezők letelepítése. Olyan körülményeket kell teremteni a családok részére, h. NE legyen nyomasztó és riasztó anyagi teher és biztos küszködés a permanens időhiánnyal legalább két, de inkább három gyerek vállalása annak a rétegnek, ahol a felnőttek dolgoznak, adóznak, VAN anyagilag veszteni valójuk a gyermek vállalással. A magyar kormány ez ügyben tett törekvései az egyedüliek, melyeken megoldás alapulhat, NEM az afrikai, ázsiai migránsok tömeges befogadása, letelepítése. Bármennyire NEM tetszik sokaknak, a cigány gyerekseregnek juttatott, minden, oktatást segítő, NEM két fillérbe kerülő, a többségi társadalomra költöttnél TÖBB pénz beruházás a magyar jövőbe. A cigánytelepi drogterjesztést kíméletlen szigorral kéne büntetni és a terhesgondozásnak, gyámhatóságnak, gyermekvédelemnek vszg. nagyobb szerepet kellene kapnia, általában.
khomeini
2021. október 22. 00:56
Ami végképp ijesztő, az a szavazás aránya. Az EP honlapja szerint 502 képviselő szavazott a javaslat mellett, 153 ellene és 16-an tartózkodtak. Hogy ennyi ostoba fajankó van az EP-ben, az egészen borzasztó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!