A Standard&Poor's is megerősítette Magyarország adósbesorolását

2021. augusztus 14. 09:38

A hitelminősítő szerint biztató fejlődési pályán a magyar gazdaság.

2021. augusztus 14. 09:38
null

A három nagy hitelminősítő közül a Standard&Poor's (S&P) felülvizsgálta eddigi besorolását, és megerősítette a BBB besorolást, valamint a stabilnak minősített kilátást:

a Fitch-hez hasonlóan a válság közepette is erősnek ítélte meg a hitelminősítő hazánk teljesítményét,

stabilitását és válságkezelési stratégiáját – közölte a Pénzügyminisztérium szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a péntek este kiadott értékelésében a S&P elemzői elismerték Magyarország 2021-ben megvalósult lendületes gazdasági visszapattanását, amelyet gazdasági és költségvetési tényezők, valamint a kedvező külső pozíció is erősít. Az elemzők méltatják a magyar vakcinabőséget és a hatékony oltási programot, melyek hozzájárulnak a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához.    

Pozitív kép a gazdaságról

A S&P elemzői rögzítik:

felminősítést hozhat, amennyiben a magyar gazdasági növekedés továbbra is nemzetközileg kiemelkedő szinten teljesít.

Mint írják: ehhez mindenképp az uniós források hatékony felhasználására van szükség, a gazdasági túlhevülés, valamint a külső egyensúlytalanság elkerülése mellett. A fentieken túl az államháztartási kiadások dinamikus konszolidációja is előrelépést hozhat Magyarország hitelminősítői megítélésében – hangsúlyozta a pénzügyi tárca. A hitelminősítő kiemeli, hogy mivel a jelenlegi költségvetési stimulus rövidtávon, az európai uniós források jó ütemű érkezése pedig középtávon járul hozzá a növekedéshez, biztató fejlődési pálya lehetősége előtt áll a magyar gazdaság – írta a PM.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. augusztus 14. 18:20
Tehát megerősítve, Magyarország adós.
amaurote
2021. augusztus 14. 15:09
"Az áldás az, ami meglátszik rajtad" - Németh Sándor hivatalos Youtube csatorna: https://youtu.be/E4mIVyVw5gA
bagira
2021. augusztus 14. 14:48
Hazug ballibsik a választókat félre vezeti a napi kormánybuktatással . Nos ehhez mit szól a nyakazni vágyó feka imádó lmbtq qrva kiképzést fajtalankodást védő imádó ballibsik. Orbán kormány a közkasszában gyarapodó pénzeket használja fel a gazdaságba a népre költse ,mert ami a kasszába marad azt a moslék ellopja a néptől ha győznek . Sok marha nem tanult a 2002-2010 nyomorult évekből . ,,A három nagy hitelminősítő közül a Standard&Poor's (S&P) felülvizsgálta eddigi besorolását, és megerősítette a BBB besorolást, valamint a stabilnak minősített kilátást: a Fitch-hez hasonlóan a válság közepette is erősnek ítélte meg a hitelminősítő hazánk teljesítményét, stabilitását és válságkezelési stratégiáját – közölte a Pénzügyminisztérium szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a péntek este kiadott értékelésében a S&P elemzői elismerték Magyarország 2021-ben megvalósult lendületes gazdasági visszapattanását, amelyet gazdasági és költségvetési tényezők, valamint a kedvező külső pozíció is erősít. Az elemzők méltatják a magyar vakcinabőséget és a hatékony oltási programot, melyek hozzájárulnak a járvány elleni védekezéshez és a gazdaság újraindításához. Pozitív kép a gazdaságról,,
night watch
2021. augusztus 14. 12:40
Hát Rutte, meg az EU Bizottság buziügyi szankciói már semmit nem számítanak? A hitelminősítők ezeket komolytalannak minősítik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!