Reagált a Barcelona Griezmannék rasszista videójára

2021. július 07. 18:54

„A két játékos tette egyáltalán nem tükrözi a Barcelona által képviselt értékeket” – áll a közleményben.

2021. július 07. 18:54
null

Amint arról korábban beszámoltunk, botrányos videó került elő a francia válogatott játékosairól. A felvételen az FC Barcelona két támadója, Antoine Griezmann és Ousmane Dembele látható, akik minősíthetelen hangnemben beszéltek a katalán csapat japán túráján az ázsiai szakemberekről, akik csak segíteni jöttek a szobájukba.

Ugyanis a két szobatárs minden bizonnyal PES-ezni szeretett volna, de valamilyen technikai hiba miatt nem tudott. Megérkeztek a szakemberek, akiken jóízűen elszórakozott a két sztárjátékos, akik közül Dembelé mond durvábbakat:

  • „Ez a sok ronda arc csak azért van itt, hogy mi PES-ezhessünk. Nem szégyellik magukat?”
  • „Basszus, ez a nyelv...”
  • „Ebben az országban értetek a technikához, ugye?”

A Barcelonát szponzoráló japán székhelyű Rakuten egyáltalán nem nézi jó szemmel a történteket – írja a 101greatgoals.com.

„A klub szponzoraként és túraszervezőjeként nagyon sajnáljuk, hogy a Barcelona játékosai diszkriminatív megjegyzéseket tettek. A Rakuten támogatta a klubot és a filozófiáját, de az ilyen kijelentések elfogadhatatlanok.

Tiltakozunk ellen, és kikérjük a Barcelona álláspontját

– írta Mikitani Hirosi, a cég vezérigazgatója.

Az eseményeket követően a Barcelona szerdán közleményt adott ki honlapján, amelyben elnézést kér játékosai viselkedéséért a japán és az ázsiai emberektől, rajongóktól, partnerektől. A közleményben a klub leszögezi, hogy a két játékos tette egyáltalán nem tükrözi az FC Barcelona által képviselt értékeket, és

mindent megtesz annak érdekében, hogy a rasszizmus és a diszkrimináció minden szinten eltűnjön a csapatból.

Hozzáteszik: a játékosok ominózus megnyilvánulásai 2019-ben, az előző vezetőség regnálása alatt történt, a mostani pedig elkötelezett amellett, hogy ezen a téren is fejlődjenek, és hogy ilyen botrányok ne ismétlődhessenek meg. A közlemény azzal zárul, hogy a vezetés házon belül fogja elrendezni a dolgokat, tehát konkrét büntetésről nem esik szó.

Kép forrása: MTI/EPA/Franck Robichon

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 09. 20:52
Hány zártkapus a büntetés? Mert erre legalább van bizonyíték.
villogókékfog
2021. július 08. 21:03
Értem, az ázsiaiak hivatalból nem emberek. Istenemre mondom! Gyerekkorban azt hittem, minden felnőtt értelmes, okos, művelt, iskolázott, logikusan gondolkodó (jó esetben) diplomás, megfontolt ember, akikre fel kell nézni. Miért érzem úgy, hogy csalódtam? Most akkor szarjak a Népszínház utca közepére és akinek nem tetszik akkor hirtelen szivárványos zászlót vegyek elő rendőri intézkedés során? Gyarló az ember minden korban, akár emberköztopú, akár égeti fajtáját. Progresszió márpedig nem létezik.
fogas paduc
2021. július 08. 09:16
A legnagyobb rasszisták az antirasszisták.
Teringettét
2021. július 08. 08:42
Amikor egy francia állampolgársággal rendelkező senkiházi homoki vadmajom Japánban (!) számon kéri a technológia szakértelmet... Epikus, na. Egyébként azon túl, hogy ordenáré bunkók voltak, nem történt semmi. Nem is értem, mi ez a nagy fanyalgás a téma körül. Még ezeknek a fasszopóknak is "joguk van" lemenni tirpákiába, semmilyen törvény nem tiltja. Szerk.: Nálunk az ellenségi sajtó nap mint nap cifrábbakat ír a saját honfitársairól. Nem mondom, hogy nem bosszantó, de köpünk egyet, aztán szépen tovább lépünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!