Magyarország százezer adag vakcinát kölcsönzött Csehországnak

2021. július 01. 16:27

Az oltóanyagot Szijjártó Péter csütörtökön Prágában átadta Andrej Babis cseh miniszterelnöknek.

2021. július 01. 16:27
null

A Pfizer/BioNTech vállalat Comirnaty vakcináit a külgazdasági és külügyminiszter a prágai O2universum nemzeti oltási központban adta át. Ez már a második vakcinakölcsön, amellyel Magyarország kisegíti az oltóanyagok hiányával küszködő Csehországot. Alig egy hónapja, június 4-én, Magyarország 41 ezer adag vakcinát kölcsönzött Csehországnak. Andrej Babis a sajtótájékoztatón megköszönte a magyar kormány által Csehországnak nyújtott segítséget.

Ausztria, Magyarország és Szlovénia áprilisban közösen tett ígéretet arra, hogy koronavírus elleni vakcinát ad át Csehországnak, miután az nem értett egyet a 10 millió adag, európai uniós vakcina szétosztásakor elért kompromisszumos megállapodással, és ezért kevesebb vakcinát kapott Brüsszelből.

(MTI)

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2021. július 03. 01:10
Otthon is el lehet készíteni a vakcinát akár paprikáskrumpliból! https://www.youtube.com/watch?v=O-hVM5xPeKk
Robur
2021. július 01. 17:25
Jourová üdvözletét küldi!
szodabár
2021. július 01. 17:21
Balfaszmoslékoldal prolijainak vaon miért nem kell a remek brüsszelita vakcina? Eddig sírtak érte, most meg ránk rohad. Pedig jó sok kenőpénzt kaptak érte a brüsszelita sóhivatalban. Mit szól ehhez Szaros bácsi és BillGeci?
yndi
2021. július 01. 17:13
Remélem, a kedves gyerekeknek tetszett a fellépés a stadionban. Mit mond nekik, miniszter úr, hogy azért jár nekik a kivételezés, mert a papájuk miniszter? https://hvg.hu/itthon/20210629_szijjarto_jatekoskisero_hollandia_csehorszag
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!