A zöldek kitartanak Annalena Baerbock mellett, pedig már balról is támadják

2021. július 12. 21:38

A német ellenzéki Zöldek nem változtatnak kancellárjelöltjükön annak ellenére sem, hogy Annalena Baerbock társelnök több hibát ejtett az utóbbi hetekben – közölte a párt másik társelnöke, Robert Habeck egy szombati lapinterjújában.

2021. július 12. 21:38
null

A német ellenzéki Zöldek nem változtatnak kancellárjelöltjükön annak ellenére sem, hogy Annalena Baerbock társelnök több hibát ejtett az utóbbi hetekben – közölte a párt másik társelnöke, Robert Habeck egy szombati lapinterjújában. Habeck a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta: ballépései és kevesebb (politikai) tapasztalata ellenére, a tagság továbbra is Baerbockot akarja jelölni a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra, és ő is, akinek pedig egyedül volt még esélye a jelöltségre, teljes mértékben Baerbockot támogatja.

Baerbock feladata, hogy a legjobbat hozza ki a helyzetből

A társelnök emlékeztetett rá, hogy az idén áprilisban csaknem egyhangúlag választották meg jelöltnek Baerbockot, és fel sem merült azóta, hogy lecseréljék. „A jelöltnek most az a feladata, hogy az elnyert bizalomból a legjobbat hozza ki” – tette hozzá. A baloldali ökopárt május első felében még minden felmérésben vezetett.

 

 

Választói támogatottsága azonban Baerbock botlásaival párhuzamosan gyengülni kezdett.

A 40 éves politikus több ügyben magyarázkodásra kényszerült. Szombati jelentésében a dpa német hírügynökség felidézte, hogy Baerbock hivatalos életrajzában több ellentmondásos rész van, és a legutóbbi könyve kapcsán plágiummal is megvádolták.

A politikai vetélytársak reakcióit jól jellemezheti a Baloldal (Die Linke) Bundestag-frakciója társelnöke, Amira Mohamed Ali egyik Twitter-bejegyzése, amely szerint Annalena Baerbock „elviselhetetlen arroganciával viszonyul az alacsony jövedelmű emberekhez, és okos klímapolitika helyett még inkább megosztja a társadalmat”.

 

 

(MTI)

Fotó: MICHAEL KAPPELER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2021. július 13. 09:45
A (német?) zöldek terjesztettek be egy törvényt, hogy a gyerek szex és a pedofilok legyenek büntethetőek. Die Grünen: Kreuzberg war das Zentrum für Paedophile Die Grünen wollten in den achtziger Jahren sexuelle Beziehungen zu Kindern erlauben und schrieben das in ihr Grundsatzprogramm
Gintonic68
2021. július 13. 09:34
Azért Mertz-et sikerült jól "eltüntetni", talán neki lettek volna tervei Németország megmentésére!
tölgy
2021. július 13. 08:29
Minek gondolkodjon új jelöltben, miért játsszon ződ győzelemre a hálózat, ha a CDU/CSU ugyanazt a programot hirdeti (elhanyagolható eltéréssel), mint a ződek?
balbako_
2021. július 13. 07:24
A balliberális választóknak sincsenek elvárásaik a jelöltekkel szemben. Csalhatnak, lophatnak, hazudhatnak bátran ez náluk csak az életrevalóság jele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!