A tálibok tűzszünetet ajánlanak hétezer fogolyért

2021. július 15. 10:53

Három hónapig tartó tűzszünetet ajánlottak a tálibok az afgán kormánynak hétezer társuk szabadon bocsátásért cserébe.

2021. július 15. 10:53
null

Nader Naderi – az afgán kormányzati küldöttség szóvivője – „hatalmas kérésnek” nevezte a feltételt, hozzátéve, hogy a tálibok egyúttal azt is követelték: az ENSZ Biztonsági Tanácsa vegye le a radikálisok vezetőinek nevét a feketelistájáról, és ennek érdekében Kabul gyakoroljon nyomást a világszervezetre.

A tálibok fokozták a kormányerők elleni támadásaikat azóta, hogy Joe Biden amerikai elnök bejelentette, kivonják az amerikai csapatokat Afganisztánból.

A felek között között tavaly szeptemberben béketárgyalások kezdődtek Dohában, ám az egyeztetések többször zátonyra futottak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szajed Musztafa

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2021. július 15. 13:36
Hétezer ember egy hadsereg. Három hónap alatt kiképzik (ha még kell) és felfegyverzik őket. Ilyen mértékű cinizmusra ütni kéne, nem tárgyalni. Kivonulni pedig, ha már ennyi ideig ott voltak, azután kellene, hogy szétverték őket, úgy, hogy írmagjuk se maradjon. Ezeket a dzsihadistákat el kéne ítélni és ki kéne végezni, mert különben rengeteg ártatlan embert fognak megölni a hátralévő életükben. A történelem arra tanít, hogy a gyilkolásunkra készülőkkel nem lehetünk nagylelkűek.
21 gramm
2021. július 15. 13:23
Terroristákkal nem szabad leállni tárgyalni. Az már vesztes pozíció.
Akitlosz
2021. július 15. 12:08
Hát .... Nehéz ajánlat. Pro: Az afgán kormány eléggé rossz helyzetben van, nagyon kellene neki ez a tűzszünet. Kontra: 3 hónap múlva 7000-rel több tálib harcos fog támadni, s annyi már tényező ebben a háborúban.
villogókékfog
2021. július 15. 11:12
Tálibok és a tűzszünet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!