Szijjártó Péter: Magyarország a Shelltől is fog gázt vásárolni

2021. május 28. 16:40

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország a lehető legszorosabb brit-magyar együttműködésre törekszik.

2021. május 28. 16:40
null

Mint arról mi is beszámoltunk, pénteken Orbán Viktor Londonba látogat, az útra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is elkísérte, aki közösségi oldalára feltöltött sajtótájékoztatójában beszélt arról, hogy Magyarország a brexit után is szoros együttműködést szeretne Nagy-Britanniával. 

Két fontos területet említett a miniszter, ahol a két ország szorosabbra fogja fűzni az együttműködést:

  • Az energia
  • Védelmi-ipari együttműködés

Szijjártó Péter az energia területével kapcsolatban hangsúlyozta: Magyarország történetében először kötött nem orosz vállalattal hosszútávú gázvásárlási megállapodást. Mint mondta, most egy hatéves szerződést kötöttek a céggel, amelynek keretén belül 1,5 milliárd köbméternyi gáz vásárlására nyílik lehetőség. A védelmi-ipari kérdésben pedig hangsúlyozta: a brit vállalatoknak fontos szerepe lesz a közös fejlesztésekben, kutatásokban.

Nyitókép: Facebook

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2021. május 30. 08:04
Bölcs és előrelátó mint mindig.
Armageddon
2021. május 29. 10:17
Diverzifikálunk? Amikor a németek csinálták a Nord2, akkor meg vonyítottatok?
balbako_
2021. május 28. 19:40
Akkor stabil az ellátás, ha több lábon állunk.
teklapavle
2021. május 28. 17:20
Bírósági döntés született arról, hogy a világ egyik legnagyobb olajvállalatának, a Shellnek csökkenteni kell a széndioxid-kibocsátását. Az ítélet szerint a Shellnek 2030-ra a 2019-es szint 45 százalékára kell csökkentenie a kibocsátásait, amibe bele kell érteni a beszállítói által okozott kibocsátásokat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!