Múmiák vonultak Kairó utcáin

2021. április 04. 11:50

A menetet előadók és színészek kísérték.

2021. április 04. 11:50
null

Öt kilométeres, zenészekkel és előadóművészekkel kísért menet szállított át 22 múmiát: 18 király és 4 királynő maradványait régi helyükről egy modern múzeumba Kairóban – írja az Euronews.

A múmiák egy óra alatt értek át a város központjából, a Tahrir téren lévő Egyiptomi Múzeumból az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumába, Fustatba.

Az eseményt rendkívül szigorú biztonsági előírások mellett bonyolították le naplementekor. Komoly forgalmi korlátozások övezték a konvoj útvonalát, a mellékutakat és a kereszteződéseket is lezárták. A királyok és királynők menetét lovas és motoros rendőrök biztosították.

A múmiák épségét úgy óvták, hogy nitrogénnel töltött kapszulákba helyezték őket, majd speciális hőmérséklet-szabályozóval felszerelt járművekben utaztak tovább. Az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeuma 2017-ben nyitott meg, de a kiállítás csak a múmiákkal lesz teljes. Amennyiben a tervek jól haladnak, akkor április 18-tól lesz látogatható a megújult kiállítás.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. április 06. 12:09
DAKOTA KÖZMONDÁS: "EGYIPTOM ŐSLAKÓI A MÚMIÁK!"
tajtajacsak
2021. április 05. 11:27
Az egész parádén az látszódott, hogy ezek az arabok nem tudnak mit kezdeni a fáraók korával. Giccs, giccs hátán, és semmi valódi mondanivaló egy olyan kultúráról, amelynek a helyét 1400 évvel ezelőtt erőszakkal elfoglalták...
Krupp Skya
2021. április 04. 23:20
Heller Ágnes,Lendvai Ildikó is vonult?
Dr. Grünfeld Ráhel
2021. április 04. 19:36
Nálunk is vonulnak, békemenet is van, fáraókultusz is van. Piramisok helyett mondjuk stadionok vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!