Brüsszel szerint Ausztria kudarcot vallott a korrupció elleni harcban

2021. március 01. 17:55

Az Európa Tanács friss jelentése szerint Ausztria „összességében elégtelen” erőfeszítést tett a korrupció felszámolására.

2021. március 01. 17:55
null

Az Európa Tanácson belüli Korrupció Elleni Államok Csoportja (GRECO) négy évvel ezelőtt fogalmazott meg javaslatokat Ausztria számára, melyek a korrupció felszámolását szolgálták volna az osztrák parlamentben, a bíróságokon és az ügyészségeken.

– áll a GRECO közleményében, melyet az Euronews szemléz.

A 2019-es parlamenti választások után Ausztriát arra késztették, hogy „komolyan foglalkozzon” a politikai korrupcióval azzal, hogy például magatartási kódexet hoz létre összeférhetetlenséggel kapcsolatban. Arra is felszólították az országot, hogy tegye átláthatóbbá jogalkotási folyamatát.

A GRECO közleménye szerint azonban Ausztria semmi javulást nem mutat. A testület felszólította a tagállamot, hogy legkésőbb 2021 szeptember 30-ig tegyen eleget a testület által megfogalmazott követelményeknek.

A jelentés nem sokkal azután került nyilvánosságra, hogy az osztrák pénzügyminiszternél házkutatást tartottak. Erről részletesebben itt írtunk.

Nyitókép: Georg Hochmuth / APA / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. március 02. 21:34
Közben meg Bécs az egyik legélhetőbb város. Fura dolog ez a korrupció.
fatman
2021. március 01. 21:08
7-es cikkelyt nekik!
Griffi
2021. március 01. 20:33
Micsoda? Korrupció Bezzegausztriában??
zakar zoltán béla
2021. március 01. 20:16
nem az unyíÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!