Szlovákia: A kormányfőt a saját minisztere támadja

2021. február 19. 14:09

Sulík szerint a kaotikus helyzetért személyesen Igor Matovič a felelős.

2021. február 19. 14:09
null

Soha nem kérdőjeleztem meg és nem is fogom megkérdőjelezni Igor Matovič kormányfői mandátumát. De azt a stílust igen, ahogyan a kormányt vezeti – jelentette ki Richard Sulík a Dennik N-nek adott interjújában, amelyről a ma7 számol be. A gazdasági miniszter szerint a kormány kaotikus vezetésért személyesen a miniszterelnök vonható felelősségre.

Vajon milyen előnnyel jár a kormány számára az, hogy Igor Matovič a miniszterelnök? – tette fel az újságíró a kérdést, amivel a sorok között arra utalt, mit gondol Sulík, nem lenne itt az ideje Matovičot távozásra bírni. A gazdasági miniszter azonban óvatosan fogalmazott. Amíg a választások nem kérdőjeleződtek meg, és eddig erre nem került sor, addig Matovičé a miniszterelnöki mandátum.

(Fotó: Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) párt elnöke, Igor Matovic, a szlovák parlamenti választáson győzelmet szerző Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalom elnöke, Zuzana Caputová szlovák elnök, Veronika Remisová, az Emberekért párt alelnöke és Boris Kollar, a Család Vagyunk párt elnöke (b-j) a pozsonyi elnöki palota előtt 2020. március 14-én, miután az előző nap a szervezetek vezetői megállapodtak a négypárti koalícióról. MTI/EPA/Jakub Gavlák)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. február 19. 15:14
Nálunk a kormány minden nap támadás alatt áll kb. 10 éve: ellenzék, EU, Soros és bandája, a főpolgármester és az ú.n 40 tanácsadó,, a pandémia - ennyi
Nehidd El
2021. február 19. 15:10
Úgy látszik, hogy a görény nemzetközi ügynökpárt ott is görény nemzetközi ügynökpárt. Csak az alkalmat várják, hogy mikor tudnak a legnagyobbat ütni a hazájukon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!