Elutasítják a baloldali kormányt a katalán szeparatisták

2021. február 16. 22:50

A párt vezetője azt mondta: akkor sem egyeznek ki Madriddal, ha kegyelemben részesíti a szabadságpárti politikusokat.

2021. február 16. 22:50

A vasárnapi választás után Salvador Illa, az egység-párti Szocialisták jelöltje azt vetette fel, hogy a helyi kormányt a baloldali Podemos katalán szárnyával kellene megalakítani. Ehhez azonban a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) segítségére is szüksége lenne. Erre Pere Aragones, az ERC vezetője azt mondta, hogy ki van zárva.

Ehelyett Aragones maga alakítana inkább kormányt, amely egyfelől állna a függetlenségpárti alakulatokból és azokból a pártokból, amelyek ugyan nem kifejezetten szakadnának el Spanyolországtól, de nyitottak lennének egy népszavazást tartani a kérdésben.

Aragones azt is mondta, hogy ezen az álláspontján akkor sem változtatna, ha a spanyol szocialista kormányfő, Pedro Sánchez kegyelemben részesítené a 2017-es elszakadási népszavazás miatt bebörtönzött katalán politikusokat.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!