Teherhajó süllyedt el a Fekete-tengeren

2021. január 17. 15:29

Egy palaui teherhajó süllyedt el vasárnap Törökország fekete-tengeri partjainál, legalább két ember meghalt – jelentette az AP hírügynökség.

2021. január 17. 15:29
null

Elsüllyedt vasárnap egy palaui felségjelzésű teherhajó a Fekete-tengeren, a török Bartin tartomány partjainál, Inkumu falu közelében - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség, beszámolva arról is, hogy a 13 fős legénység legkevesebb két tagja életét vesztette.

A török közlekedési minisztérium közölte, hogy a hajónak 12 tagú személyzete volt,  tagja volt, két orosz és 10 ukrán. A teherhajó Bulgáriába tartott Grúziából, de a rossz időjárás miatt megpróbálta elérni a török ​​Bartin kikötőjét. A kormányzó szerint a szárazárút szállító teherhajó palau-i lobogóval volt ellátva. Vasárnap korábban helytelenül állította ugyanis, hogy a hajó orosz felségjelzéssel rendelkezik.

A térségben zord időjárási körülmények uralkodnak. A balesetet követően az Arvin nevű teherhajó legénysége mentőcsónakokba szállt, és a tengeren hánykolódik, mindössze 600-700 méterre a szárazföldtől. Erős szél és magas hullámzás nehezíti a mentést, ezért a műveletben a török parti őrség és a katasztrófavédelem mellett a haditengerészet is részt vesz. A csapatok eddig öt embert tudtak kimenteni, de kettőnek már csak a holttestére bukkantak rá. A mentési munkálatok folytatódnak.   

Sinan Güner, Bartin tartomány kormányzója az Anadolunak azt nyilatkozta, hogy a teherhajó Georgiából Bulgáriába tartott, és a rossz időjárásra tekintettel húzódott közelebb a partvonalhoz, mielőtt a szerencsétlenség történt. A hajó legénységének tagjai ukrán állampolgárok - ismertette Güner. A kormányzó jelezte, bár először azt közölték, hogy a hajó orosz zászló alatt közlekedik, később arról értesültek, hogy palaui.

(MTI, AP)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2021. január 18. 00:09
Szomorú. Egyik Fekete tengeri ország sem híres a fejlett és jól kiképzett mentőalakulatairól.
luzitanxaver
2021. január 17. 17:28
,,a szárazárút szállító teherhajó,, Ceterum autem censeo mti delendam esse.
mokány
2021. január 17. 16:58
Az Onedin családon felnőttek, ismerik a koporsó hajó elnevezést.
Petkó Zsigmond
2021. január 17. 16:36
"Gen Preussen, Littwan, Tartarei, Türkei, uber mer, gen Frankreich, Lampart, Ispanien, mit zwaien kunges her traib mich die minn auf meines aigen geldes wer: Ruprecht, Sigmund, baid mit des adlers streiffen. franzoisch, mörisch, katlonisch und kastilian, teutsch, latein, windisch, lampertisch, reuschisch und roman, die zehen sprach hab ich gebraucht, wenn mir zerran; auch kund ich fidlen, trummen, paugken, pfeiffen. Ich hab umbfarn insel und arn, manig land, auff scheffen gros, der ich genos von sturmes band, des hoch und nider meres gelider vast berant; die schwarzen see lert mich ain vas begreiffen, Do mir zerbrach mit ungemach mein wargatein, ain koufman was ich, doch genas ich und kom hin, ich und ain Reuss; in dem gestreuss houbgüt, gewin, das sücht den grund und swam ich zu dem reiffen." Oswald von Wolkenstein: Es fuegt sich
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!