Kiutasítanak egy homofób imámot Belgiumból

2021. január 29. 11:55

A kiutasítást Sammy Mahdi, a Kereszténydemokrata és Flamand Párt (CD&V) politikusa, a belga kormány migrációs és menekültügyi államtitkára rendelte el.

2021. január 29. 11:55
null

A kiutasítást azért rendelte el a politikus, mert a muszlim vallási vezető homofób bejegyzéseket tett közzé a közösségi médiában. Az államtitkár az üggyel kapcsolatos nyilatkozatában közölte: nincs helye azoknak a belga társadalomban, akik azért jöttek ide, hogy gyűlöletet keltsenek. Hozzátette: az LMBTQI-közösségekhez tartozók megbélyegzése elfogadhatatlan, különösen egy vallási közösségben.

A helyi sajtó értesülései szerint a török imám tavaly decemberben kérelmezte belga tartózkodási és munkavállalási engedélyének meghosszabbítását, azonban a hatóságok úgy vélték, hogy viselkedése aláássa a közrendet, és ezért a kockázatos a nemzetbiztonságra nézve. Tartózkodási engedélyét nem hosszabbították meg, és felszólították a férfit az ország mielőbbi elhagyására.

Bart Somers, a flamand kormány békés együttélésért felelős államtitkára a héten bejelentette, hogy az imám kijelentései miatt elindította a Limburg tartománybeli Houthalen-Helchterenben lévő Yesil Camii mecset működési engedélyének bevonását.

(MTI)

Nyitóképen: Belga és török zászló a Yesil Camii mecsetnél. Fotó: Yorick Jansens / BELGA / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. január 30. 12:26
Egy jóbarátom azt mondogatta olyan tíz éve, őt nem érdekli, csak kötelező ne legyen. Kezdhet aggódni. Hódít a heterofóbia.
ujujuj
2021. január 30. 08:39
Nagyon helyes. Az, hogy keresztények lefejezésére buzdít, az helyes. Az, hogy a fehérek megölésére buzdít, az úgy elmegy. Na de hogy nem szereti a buzikat? Ez több mint bűn: ez minden bűnök legnagyobbika, a bűnök leviatánja. Természetesen ha magába szállt, és megszerette a buzikat, várjuk vissza szeretettel.
Csubszi
2021. január 29. 22:15
Ha a muszlimok megerősödnek, első dolguk lesz az összes homokost kinyírni... A szivárványosok meg most nyalnak nekik- a hóhéraiknak! Bravó!
egyvilág
2021. január 29. 20:11
Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml (A kisbetűt ki lehet hagyni benne.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!