Megjelent a koronavírus új variánsa Finnországban

2020. december 28. 20:27

A vírus új, a korábbinál sokkal fertőzőbb variánsát mutatták ki három utas szervezetében, akik december 18-án és 19-én tértek vissza Finnországba.

2020. december 28. 20:27
null

A Helsinki Egyetemi Kórház és a Helsinki Egyetem virológiai laboratóriumai együttesen közölték, hogy a vírus új variánsát mutatták ki három utas szervezetében, akik a napokban tértek vissza az országba. Két utasnál a vírusnak a kezdetben Nagy-Britanniában megjelent változatát azonosították, míg a harmadikban a Dél-afrikai Köztársaságban megjelent variánsát. A jelentések szerint a három páciens viszonylag jó állapotban van, elkülönítették őket. Mindhárman Finnország déli részén tartózkodnak. Az említett utasokkal esetleg kapcsolatba kerülő embereket tesztre és elkülönítésre utasították.

Finnországban december 7. óta az országba Nagy-Britanniából érkezők számára koronavírustesztet javasoltak, abban az esetben is, ha nem mutatták a fertőzés tüneteit. A javaslat immár a Dél-afrikai Köztársaságból érkezőkre is érvényes. A koronavírus Nagy-Britanniában azonosított variánsát csaknem egy tucat európai országban azonosították, köztük Dániában, Norvégiában és Svédországban.

(MTI)

Címlapképünk illusztráció. Forrás: YouTube

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. december 30. 01:09
Ugyanaz a vírus az emberiségnek, ami az ember a Földnek.
illiberator
2020. december 29. 10:29
Corona virus ssp. kifinngensis
Derek Zoolander
2020. december 29. 08:54
Bil Géc megmondta hogy ez az évtized ami most jön, az oltások évtizede lesz. Nem én találtam ki, nyilvánosan megmondta. Úgyhogy ne higyje szerintem senki hogy egy oltással le lesz tudva ez az egész cirkusz. Azt is megmondta hogy oltásokkal lehet csökkenteni a népességet. Keress rá nyugodtan a YT-n, találni fogsz videókat ahol ezt kifejti.
Akitlosz
2020. december 28. 22:33
Á ez az új változat már zöld. A régi meg piros volt. Mutálódik rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!