Az amerikai Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét

2020. december 12. 07:46

Joe Biden győzelmét akarták érvényteleníteni négy tagállamban.

2020. december 12. 07:46
null

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság pénteken elutasította Texas állam keresetét, amellyel Joe Biden demokrata párti jelölt győzelmét akarta érvényteleníteni a november 3-i elnökválasztáson négy tagállamban.

Texas azzal érvelt, hogy Georgiában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban tömeges csalást követtek el. A beadványhoz több állam igazságügyi minisztere és a washingtoni kongresszus számos republikánus párti tagja is csatlakozott. Donald Trump elnök is bejelentette csütörtökön, hogy felperesként csatlakozik a texasi keresethez.   

A bíróság szerint Texasnak nincs kereshetőségi joga az ügyben, mert nem tudta jogilag megalapozni ahhoz fűződő érdekét, hogy egy másik tagállamban miként folytatják le a választást.   

Michigan, Georgia, Pennsylvania és Wisconsin államokban – amelyekben Joe Biden győzött – a törvényszéktől a kereset elutasítását kérte, amely szerintük nélkülöz minden alapot.

(MTI)

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tölgy
2020. december 13. 09:16
Az LB elutasította Texas állam keresetét. Ki hitte volna ... ámerika a mintademokrácia, a mintajogállam! Csalás ott bizonyosan nem történhetett, legalábbis az LB nem mondhatja ki. Nincs itt kérem semmi látnivaló, kamalabidé lesz az elnök és punktum.
Bástyaelvtárs
2020. december 12. 23:35
Kíváncsi volnék ha egy magyar megye fuggetlenedni akarna mert lelepzett Fideszes választási csalást nem ismernénk el akkor is így reagalna e a birka :)
konfucius
2020. december 12. 19:28
Javítás: a híg fosban
LAW AND ORDER
2020. december 12. 16:49
Visszaélnek Trump elnök beléjük vetett bizalmával! Nem ezért lettek kinevezve!! Ezért majd még el lesznek számoltatva!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!