Jóváhagyta a mexikói szenátus a marihuána legalizálását

2020. november 20. 07:38

Minden 18 éven felüli állampolgár birtokolhat 28 gramm vadkendert.

2020. november 20. 07:38
null

A mexikói szenátus jóváhagyta csütörtökön a marihuána legalizálásáról szóló törvénytervezetet, ami azt jelenti, hogy minden 18 éven felüli állampolgár birtokolhat 28 gramm vadkendert, és minden háztartásban termeszthetnek hat tövet a növényből. A tervezetet a képviselőháznak is jóvá kell hagynia ahhoz, hogy törvénnyé váljon. Az ország legfelsőbb bírósága 2018-ban hozta meg azt az ítéletét, hogy a rekreációs célú marihuána teljes tiltása alkotmányellenes, de másfelől korlátozni kell a használatát.

(MTI)

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: MTI/Kallos Bea

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2020. november 20. 14:39
Szerintem vadkendert senki sem akar majd termeszteni, mert az vadon nő és szinte nulla a thc tartalma. Itt gondolom a nemesített kendert fogják legalizálni. :) Egyébként abból a szempontból nem vagyok teljesen ellene, hogy a legalizálás csökkenti a szervezett bűnözés hatalmát. Bár én inkább úgy csinálnám, mint az USA-ban, hogy csak engedéllyel rendelkező termesztők termeszthetik és csak kizárólag az erre szakosodott boltoknak adhatják el, ahol nyilván csak felnőttek vásárolhatnak. Tehát a lényeg, hogy államilag teljesen nyomonkövethetőnek és szabályozhatónak kell lennie, például a dohánytermékekhez hasonlóan.
Berendel
2020. november 20. 14:02
Azt a makacs tévhitet kellene eloszlatni, hogy Magyarországon tilos a drog. Ha így lenne, akkor nem lennének alkoholisták és nikotinfüggő rákosok, akik a drogjukhoz teljesen legálisan jutnak hozzá. Megfigyelés, hogy a marihuána ellen általában azok ágálnak leghangosabban, akik maguk is drogoznak, isznak, cigiznek, féldeciznek, söröznek.
MayorAnna
2020. november 20. 12:01
Helyes. Le minden képmutatással:-majd ha az alkohol illegális lesz, nna!-akkor tiltsák a füvet is.
lightning protection
2020. november 20. 11:40
Minél több "józanul" gondolkodó drogost, aki az anyját is eladná egy spangliért... Példa a XIX. század eleji anglia...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!