Recesszióban a norvég gazdaság

2020. augusztus 25. 10:13

Negyedéves összevetésben a norvég GDP – az olaj- és gáztermelést nem számítva – 6,3 százalékkal csökkent a második negyedévben az előző negyedévi 2,2 százalékos esést követően.

2020. augusztus 25. 10:13

Recesszióba került a norvég gazdaság, miután már a második egymást követő negyedévben zsugorodott a GDP a június végével zárult három hónapban az előző negyedévhez viszonyítva. A norvég statisztikai hivatal (SSB) kedden azt közölte, hogy negyedéves összevetésben a bruttó hazai össztermék (GDP) – az olaj- és gáztermelést nem számítva – 6,3 százalékkal csökkent második negyedévben az előző negyedévi 2,2 százalékos esést követően.

A Reuters által megkérdezett elemzők némileg kisebb, 6,1 százalékos GDP-csökkenést vártak. A Norvégiával szomszédos Finnországban a második negyedévben a gazdaság szerényebben, 3,2 százalékkal zsugorodott, miközben Svédországban jelentősebben, 8,6 százalékkal esett a GDP. A koronavírus-járvány miatt a kormány takaréklángra állította az ország gazdaságát március 12-én. Később fokozatosan újraindította a gazdaságot, aminek a hatására júniusan – májussal összevetve – a GDP már 3,7 százalékkal nőtt.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. augusztus 25. 10:37
Az "ingyen gáz" mégsem biztosít "örök életet"...
jolly77
2020. augusztus 25. 10:21
ami azért érdekes, mert ilyen erős gazdaságú és "pénzbő" országok nem is tudom, hogy hova növekednek még mindig akár járvány nélkül is növekednünk nekünk kéne, mert mi rettentő lemaradásban vagyunk
jolly77
2020. augusztus 25. 10:20
fele akkor a visszaesésük, mint a miénk? ha jól emlékszem, a magyar zuhanás 13,6%-os volt (mai hírek szerint a németek sem estek ekkorát)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!