A német államfő szerint mielőbb tisztázni kell, hogy mi okozta Alekszej Navalnij egészségi állapotának hirtelen romlását

2020. augusztus 22. 18:45

Frank-Walter Steinmeier reményét fejezte ki, hogy „mindazok, akik hozzájárulhatnak ennek a kérdésnek a tisztázásához, ezt valóban meg is teszik”.

2020. augusztus 22. 18:45

Mielőbb tisztázni kell, hogy mi okozta Alekszej Navalnij orosz ellenzéki egészségi állapotának a hirtelen romlását – mondta szombaton a német államfő. Frank-Walter Steinmeier – aki a világhírű zenei fesztivál, a Salzburgi Ünnepi Játékok vendége volt – reményét fejezte ki, hogy „mindazok, akik hozzájárulhatnak ennek a kérdésnek a tisztázásához, ezt valóban meg is teszik”. A német államfő úgy fogalmazott, megkönnyebbült, hogy Navalnijt „olyan kórházban és olyan orvosok kezelik, akik élvezik a család bizalmát”.

Az orosz politikust szombat reggel szállították hazájából a berlini Charité egyetemi klinikára. Navalnij környezete azt gyanítja, hogy az ellenzékit megmérgezték szibériai útján. A szeptemberi választásokon indulni akaró Navalnij más ellenzékiekkel találkozott csütörtökön Szibériában. Tomszkból már hazafelé, Moszkvába tartott repülőgépen, amikor elájult, és a gép kényszerleszállást hajtott végre emiatt. Szombatig az omszki kórházban kezelték. A legutolsó hírek szerint Navalnij kómában van és súlyos az állapota. A berlini Charité kórház annyit közölt szombaton, hogy mindenre kiterjedő diagnosztikai teszteket kezdtek el végezni a politikuson, s ezek eredményére még várni kell.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2020. augusztus 23. 19:36
"2020. augusztus 23. 16:27 Tudják, hogy szusit evett - újabb részletek a Navalnij-ügyről" https://privatbankar.hu/cikkek/makro/aggaszto-reszletek-derultek-ki-a-komaban-fekvo-navalnijrol.html
Rocktoberi
2020. augusztus 23. 10:02
A szeptemberi választásokon indulni akaró Navalnij más ellenzékiekkel találkozott csütörtökön Szibériában. Tomszkból már hazafelé, Moszkvába tartott repülőgépen, amikor elájult, és a gép kényszerleszállást hajtott végre emiatt. És mi van akkor ha az ellenzéki barátai mérgezték meg?
Tehetős Totó
2020. augusztus 23. 09:15
...s még mi mindent! :-)
BőröndÖdön
2020. augusztus 23. 09:13
Undorító putyin-rezsim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!