Majmokhoz és kutyákhoz hasonlította a szurkolókat, elküldték a belga edzőt Tanzániából

2020. július 27. 17:11

„Az egyetlen örömöm az egészben, hogy mindig teltház előtt játszunk, de ezek a munkakörülmények nem valók nekem” – mondta a 60 éves tréner.

2020. július 27. 17:11
null

Rasszista megnyilvánulása után menesztették Luc Eymaelt, a tanzániai labdarúgó-bajnokságban szereplő Young Africans együttesének vezetőedzőjét.

A belga tréner az élvonal utolsó előtti fordulójában a Mtibwa vendégeként elért 1-1-es döntetlent követően illette méltatlan jelzőkkel a szurkolókat, és kritizálta az országban meglévő infrastruktúrát. „Ezek a szurkolók semmit nem tudnak a futballról. Csak kiabálnak, olyanok, mint a majmok vagy az ugató kutyák” – idézte több internetes oldal is a 60 esztendős edzőt. „Ez a hely nem nekem való, olyan pályákon kell játszani, mint Európában a heted- vagy nyolcadosztályban. Nem szeretek az önök országában lenni” – bírálta a körülményeket Eymael, aki kifogásolta, hogy nincs autója, és nem áll rendelkezésére wifi vagy digitális televízió sem. Hozzáfűzte, a felesége sem élvezi az ottlétet, amely számára is taszító.

Az egyetlen örömöm az egészben, hogy mindig teltház előtt játszunk, de ezek a munkakörülmények nem valók nekem” – szögezte le. Eymael később elnézést kért a nyilatkozatokért. A Young Africans végül másodikként zárta a pontvadászatot a nagy rivális, sorozatban a harmadik bajnoki címét begyűjtő Simba együttese mögött. A Young Africans az ország legeredményesebb klubja 22 elsőséggel, a Simba 21 bajnoki arannyal a második az örökrangsorban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/KHALED EL FIQI

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. július 28. 17:50
A pasas otthon felejtette a fékeit és ellensúlyait.
ujujuj
2020. július 28. 10:58
Már nem azért mondom, de ha valaki szereti a futballt, az örül annak, hogy a közönség kiabál a pálya szélén, és nem az a savanyú hangulat van, mint a nyugati pályákon, ahol a sok idomított polkorrekt kulturálteuropér meg futballturista ülnek a lelátón, az elvárt szinten kulturáltan fogyasztanak, és néha dúdolásznak, de csak halkan és olyan énekeket, ami több szűrőn átment polkorrekt tartalom. Egyébként rendkívül szánalmas, hogy egy olyan "szakember", aki európában a megyei bajnokságban sem nagyon kell, ilyen gyökérül válik el a csapatától. Föl lehet úgy is mondani, hogy "honvágyunk van, hazamegyünk, köszönjük az eddigi együttműködést és tapasztalatokat, további sok sikert", és akkor nem rúg bele a szurkolókba. De csak egy szűk értelemben vett nyugat európai francia/német/belga/holland tud akkora arrogáns pöcs lenni, hogy úgy érezze, ő ezt is megteheti. mert felsőbbrendűnek érzi magát. És ez egy tökéletes szemléltetése, miért utálom a Nyugat-Európát. Mert rólunk is pontosan így vélekednek.
cutcopy
2020. július 28. 07:54
"Rasszista megnyilvánulása után menesztették" Elég nagy probléma, hogy sokan nincsenek tisztában a rasszizmus fogalmával, nehogy már a véleményformálásom előtt meg kelljen néznem a bőrszínt.. Mi van akkor ha egy vak ember csak a hangjuk alapján lemajmozza a néger szurkolókat miközben nem is látja hogy négerek..?
balbako_
2020. július 28. 07:26
Ez a hozzáállás egyébként a nyugati nagyon fejletteké közép és kelet európai emberekkel szemben is megnyilvánul, csak a négerekkel szemben - mint kommunistáknál az antiszemitizmus - kizárólag szűk családi vagy baráti körben érvényesül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!