Szélsőséges AfD-s is indul a türingiai miniszterelnöki székért

2020. március 02. 19:32

Jelenleg az AfD-é a második legnagyobb frakció az erfurti parlamentben.

2020. március 02. 19:32

Björn Höcke, a radikális jobboldali Alternative für Deutschland (AfD) szélsőjobboldali szárnyának vezetője is indul a türingiai miniszterelnöki tisztségért – írja a Die Welt. 

Jelenleg az AfD-nek van a második legnagyobb frakciója az erfurti parlamentben. A legtöbb képviselő a Bodo Ramelow-féle balos Die Linke színeiben ül a parlamentben, viszont a Ramelow által favorizált Linke-szocdemek-Zöldek koalícióhoz jelenleg hiányzik a többség a törvényhozásban. 

A Höcke-féle türingiai AfD azzal került a figyelem középpontjába februárban, hogy a saját jelöltje helyett a szabad demokraták színeiben induló Thomas Kemmerichet támogatta a miniszterelnök-választáson, ezzel Kemmerich lett az első miniszterelnök a német történelemben, akit az AfD szavazataival választottak meg. Ez a manőver afféle politikai földrengést váltott ki Németországban, a rövidesen megválasztandó türingiai kormány pedig csak átmenetileg, a 2021 áprilisára kiírt előrehozott választásokig tevékenykedik majd. 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veressg
2020. március 03. 12:28
Egyre kevésbé tisztelt mandiner.hu! Már ti (szigorúan kisbetűvel, mint nemecsek) is átvettétek a ballibsi frazeológiát? Ha ilyen címeket akarnék olvasni (de nem akarok), a 444.hu-t olvasnám. "Szélsőséges" a jó édes anyátok, már titeket is Soros pénzel?
Negue
2020. március 03. 10:34
Miért cimkézik így őket? Mihez képest szélsőséges, konkrétan mitől szélsőséges? Attól, hogy a hivatalos német politika megbélyegezte őket? Ma mindenki szélsőséges aki nem áll be a hivatalos liberális fősodorba. Felháborító szemétség!
kaltran
2020. március 03. 09:26
Rendet kéne tenni a fejekben. Pl. szélsőjobboldalinak nevezni az Afd-t aljasság. Írják le, mely ismérvek alapján szélsőjobboldali, továbbá mit értenek szélső jobboldal alatt és kinek a megfogalmazásában?
Libraman
2020. március 03. 07:32
Az Afd ésszerű, bátor, hazafias politikát követ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!