A világ legnagyobb pénzágyúját is bevetik – nulla az új amerikai alapkamat

2020. március 16. 05:50

Nullára vitte le az alapkamatot az amerikai jegybank. A mennyiségi lazítás összességében 700 milliárdos lesz.

2020. március 16. 05:50

Amerikai idő szerint vasárnap délután 5 órakor bejelentették, hogy az amerikai jegybank (FED) nullára vitte le az alapkamatot. Több más eszközt is bevetnek a válság elhárítása érdekében. A bejelentésből az is kiderült, hogy a világ jegybankjai koordináltan fognak fellépni a kialakult válság kapcsán. A FED azt is bejelentette, hogy az értékpapírvásárlásokat is megnöveli.

Államkötvényeket 500 milliárd, jelzálogpapírokat pedig 200 milliárd dollár értékben fognak vásárolni,

a mennyiségi lazítás tehát összességében 700 milliárdos lesz.

Mindemellett az is fontos jelzés, hogy világossá tették: egészen addig tartják ilyen alacsonyan (0 és 0,25 közötti sávban) az alapkamatot, amíg csak szükséges. Magyarul: addig lesz laza kamatpolitika, amíg a válság el nem múlik. A Portfolio a hír kapcsán kiemelte, a FED két nappal az egyébként következő rendes kamatdöntő ülése előtt lépett. A gazdasági portál emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy az amerikai és a világ több meghatározó, nagy jegybankja együtt fog fellépni a dollárlikviditás helyreállítása érdekében.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. március 16. 09:48
Jelen világunk csődbejuttatása gőzerővel folyik.
szeekely
2020. március 16. 08:02
A financ-oligarchia es a penzkapitalizmus iszonyatosan moho onzeseben - alaasta a kornyezetet, - alaasta vilag biztonsagat, - kitermelte a tomeggyilkos virust az eltorzitott kornyezetbol. S ime, most - onmagat is folszamolja. Szemetdombra vele!
KannibálTatárÚr
2020. március 16. 07:55
Nincs is válság! Csak a zsidók magukba szálltak és úgy döntöttek, hogy nem fognak élősködni másokon.
monuskaroly
2020. március 16. 07:48
A pénz nyomda mindent elbír, nembaj hogy már nincs mögötte semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!