Bakondi: Biztonsági érdek, hogy stabilizálódjon a balkáni térség

2019. október 28. 22:29

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint bizonytalan, hogy miként növekszik a migráció, hiszen nem tudni, mi történik majd Törökországban, illetve Szíriában.

2019. október 28. 22:29

Európának fontos gazdasági, politikai és biztonsági érdeke, hogy stabilizálódjon a balkáni térség – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán hétfő este azzal kapcsolatban, hogy elakadt az Európai Unió bővítésének folyamata.

Bakondi György azt mondta: több tényező együttes hatására növekszik az illegális migráció. Az, hogy ez miként alakul, bizonytalan, hiszen nem tudni, mi történik majd például Törökországban, illetve Szíriában.

A szlovén miniszterelnök hétfői budapesti látogatásáról szólva megemlítette, hogy Szlovénia – Magyarországhoz hasonlóan – megtapasztalta, milyen a kontroll nélküli illegális migráció. Ahogy Magyarország, úgy Szlovénia is mindent meg akar tenni azért, hogy minél távolabb állítsa meg a migrációt. Ezért szolgálnak jelenleg is magyar rendőrök Észak-Macedóniában, és Magyarország a jövőben is folytatja ezt a segítségnyújtást – közölte Bakondi György.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2019. október 29. 09:18
A főpróba azóta tart..
NZoltán
2019. október 28. 22:42
Nekünk biztosan fontos a Balkán stabilitása, de vajon a nagyhatalmaknak is az? Félek, hogy nekik más érdekeik vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!