Eurostat: Romániában és Lengyelországban a legolcsóbb a hús

2019. augusztus 27. 12:39

A nyárvégi grillezések mellé jól jöhet egy ilyen statisztika.

2019. augusztus 27. 12:39

Az Európai Unió statisztikai hivatalának 2018-as adatai szerint a hús ára Romániában és Lengyelországban volt a legalacsonyabb – olvasható az Eurostat honlapján. Ha az uniós húsárakat átlagoljuk és 100-nak tekintjük, akkor a fent említett két országban csak 63 volt a hús ára. 

A skála másik végén Ausztria áll, 146-al. Őt követi Luxemburg és Franciaország. A statisztikai adatok szerint Magyarország az uniós átlag alatt van húsárban, hiszen ezen a skálán 75-öt ért el a hús hazai díjtétele. Ezzel az adattal hátulról a negyedikek lettünk. 

A statisztikák magukban foglalják a marha- és borjúhús, sertés, bárány, birka és kecske, baromfi és egyéb húsok és ehető belsőségek és egyéb húskészítmények árát.

(képek forrása: ec.europa.eu)

 

 

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2019. augusztus 27. 19:17
az átlag a legkevésbé hasznos középmérték egy ilyen statisztikában. Precízebb volna ez az adattábla ha a hústípusok szerint súlyoznák és mediánnal számolnának. Akkor láthatnánk,hogy pl a mo-on a legtöbbet fogyó disznóhúsért ténylegesen mennyit fizet a jónép. De ha még teljesebb képet szeretnénk kapni akkor vásáróerőparitáson kellene mérni, mert az mutatná meg igazán mennyibe fáj az embereknek a húsvásárlás. Svájcban kb 3szor annyi a hús ára mint Mo-on, de még így is kevésbé megterhelő a családi büdzsének 1kg húsáru megvétele.
lutra
2019. augusztus 27. 16:15
Olcsó húsnak híg a leve.
Tiszafa
2019. augusztus 27. 15:26
Az kellene kimutatni, hogy a különböző országokban a pillanatnyi havi átlagkeresetekből, de inkább az átlag bevételekből, hány kg húst lehet venni. Mert lehet, hogy az árcédula szerint a sógoroknál a legdrágább a húsárú, de tegyük fel már a kérdést, hogy havi mennyiből kell azt ott megvenni, meg itt mennyiből. Na most hiába kétszer drágább a hús kilója a sógoroknál mint nálunk, ha háromszor többet keresnek. Churchill: "Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok"
Akitlosz
2019. augusztus 27. 15:24
"Magyarország az uniós átlag alatt van húsárban, hiszen ezen a skálán 75-öt ért el a hús hazai díjtétele. Ezzel az adattal hátulról a negyedikek lettünk. " A szerző a saját grafikonját sem képes látni? Hátulról az ötödik lesz az! Ha fejben ennyire nem megy a számolás, akkor használja hozzá az ujjait is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!