Közel egy évtizede nem volt ilyen: csökkent az LMBTQ-jogok támogatottsága az Egyesült Államokban

2024. március 15. 21:35

Azért még így is bőven akad pártolója a szexuális kisebbségeknek.

2024. március 15. 21:35

Nyitókép: Erik McGregor/LightRocket via Getty Images

***

Egy új közvélemény-kutatás szerint 2015 óta először csökkent az LMBTQ-diszkriminációellenes törvények támogatottsága az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy a valamilyen szexuális kisebbséghez tartozó amerikaiak száma jelentősen megugrott – írta a The Guardian. 

A Public Religion Research Institute (PRRI) kedden közzétett felmérése szerint az amerikai felnőttek 67 százaléka támogatja az azonos neműek házassági jogait, szemben a 2022-es 69 százalékkal. 

Az LMBTQ-személyek lakhatási és foglalkoztatási diszkriminációval szembeni védelem támogatása 80 százalékról 76 százalékra csökkent. Továbbá kevesebben ellenzik, hogy a vállalkozások megtagadhassák a szexuális kisebbségekhez tartozó személyek kiszolgálását, 65 százalékról 60-ra esett vissza az arányuk.

Bár az amerikaiak továbbra is nagyrészt támogatják az LMBTQ-mozgalmat, a támogatás csökkenése „figyelmeztető jel”  – hívta fel a figyelmet Melissa Deckman, a PRRI vezérigazgatója. „Ez valóban hosszú ideje az első alkalom, hogy a támogatás csökkenését látjuk” – mondta.

Az LMBTQ-ügyek nyilvános támogatása annak ellenére csökkent, hogy

az LMBTQ-személyek aránya 2016 óta az Egyesült Államokban, 4 százalékról 10 százalékra nőtt

– közölte a PRRI.

Az összes LMBTQ-személy 44 százalékát a 29 évesnél fiatalabb korosztály teszi ki, annak ellenére, hogy ez a korosztály a teljes társadalomnak csak a 19 százalékát alkotja. Sokak szerint ez a felülreprezentáció bizonyítéka annak, hogy az LMBTQ-propaganda célzottan a fiatalokat akarja befolyásolni. 

A PRRI éles földrajzi, politikai és vallási egyenlőtlenségeket is talált. Például az új-mexikói válaszadók 16 százaléka vallja magát LMBTQ-nak, míg Alabamában és Dél-Karolinában csak 4 százaléka. Az LMBTQ-személyek túlnyomó része liberálisnak és „vallásilag nem elkötelezettnek” tarja magát (58 és 52 százalék). 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
helemba
2024. március 17. 09:05
Remélem, annak is így örültök, ha a magyar kutyák jogainak támogatottsága csökken mondjuk Ukrajnában vagy Romániában.
google-2
2024. március 16. 16:28
Minél inkább megismerik, annál kevésbé szeretik őket. Így van ezzel a hazai ellenzék is.
Ugandai Bubu
2024. március 16. 10:30
Van ám itt mindenféle állat LOL A fogatlan kommunista bayerista ordibáló nyuggermenetnél nem undorítóbb, nem prolibb mundjuk.
survivor
2024. március 16. 10:01
Menjenek harcolni Ukiba !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!