Megtalálták a lezuhant lopakodó vadászgép roncsait

2019. április 10. 08:36

A pilótát egyelőre nem találják.

2019. április 10. 08:36

A kutató- és mentőalakulatok megtalálták szerdán Japán északi partjainál annak az F-35-ös vadászbombázónak a roncsait, amely előző nap este tűnt el a radarok képernyőjéről, amikor a Csendes-óceán felett repült – közölte a japán önvédelmi erők egyik szóvivője. 

A vadászbombázó az Aomori prefektúrában lévő Miszava légitámaszponttól mintegy 135 kilométerre keletre repült a tenger felett, amikor eltűnt a radarok képernyőjéről.

A harci gép egyéves sem volt, és csak tavaly május óta teljesített szolgálatot az önvédelmi erők kötelékében. Az F-35-ösökből álló repülőszázad épphogy elkezdte a szolgálatot Miszaván. A japán kormány még 87 ilyen, a radarok számára láthatatlan, „lopakodó” technológiával készült vadászbombázót akar beszerezni, hogy korszerűsítse légvédelmét, látván Kína katonai erejének megerősödését.

A Lockheed Martin amerikai vállalat által gyártott ötödik generációs F-35-ösök húsz éve repülnek, és a most fordult elő másodszor velük ilyen baleset.

(MTI)

Összesen 310 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2019. április 11. 18:19
A pilóta mennyivel jobban lopakodik :) Úgy látszik a gép egy kalap szart sem ér.
Lópitzi
2019. április 11. 12:57
Ijen röpülési szagembörökkel , mint akik itt okoskodnak mán nékünk kéne, hogy a leglyobb saját okítású röpüllő csészealjzat dandárral rendelközni. Ahogy itt olvasom szakemböröink még a budiajtóval is tudnának imelmannokat csinyáni.
Akitlosz
2019. április 10. 20:31
Ha a gép a radarok számára láthatatlan akkor mégis hogyan tűnt el a radarok képernyőjéről? Egy kis logikát nem ártana belevinni a cikkírásba. De ez csak MTI-s hír, ott nem követelmény a hozzáértés bármihez csak a fideszes rokonság.
Bell & Sebastian
2019. április 10. 18:27
Még csak annyit, a madár egy dolog, aki benne ül, az a másik, pont mint az F-1 -ben. Láttam én már egy futóról egyszerre fel- és leszálló ruszkikat, akik vagy be voltak rúgva, vagy nagyon tudtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!