Kitiltanák az influenszereket egy párizsi utcából az ott lakók

2019. március 08. 17:52

Gondot okoznak a zenei klipek és reklámok is.

2019. március 08. 17:52

Elege lett egy párizsi utcai lakóinak abból, hogy naponta idegenek tucatjai özönlik el a környéket, hogy színesre festett házaikról fotókat készítsenek és töltsenek fel a közösségi oldalakra.

A francia főváros XII. kerületében található a rue Crémieux, amely színesre festett házaival teljesen elüt a környék többi utcájáról. A Gare de Lyon közelében található macskaköves utca 1993 óta sétálóutca, de csak három évvel ezelőtt fedezték fel az úgynevezett influenszerek, akik közül mindennap tucatnyian érkeznek, hogy lefotózzák a házakat vagy szelfizzenek előttük és a képeket feltöltsék az Instagramra vagy más közösségi oldalakra.

„A közösségi oldalaknak, mégpedig az Instragramnak köszönhetően fedeztem fel ezt az utcát” – mondta a France Info hírrádiónak egy diáklány, Alexandra. „Az influenszerek idejönnek, felteszik az utca nevét és akkor hirtelen mindenki megindul utánuk ide” – tette hozzá. A rue Crémieux hashtaggel ellátott képek száma már elérte a 30 ezret az Instagramon. Egy másik látogató, Audrey elcsodálkozott azon, hogy a színes házakat lakják. „Miután ez annyira különleges hely Párizs építészetéhez képest, amelyre egyáltalán nem hasonlít, egy kissé el is felejtjük, hogy itt a hétköznapokban emberek élnek és talán ez az egész zavarja őket” – mondta a lány a rádióban.

A tudósítás szerint nemcsak turisták látogatják előszeretettel az egyedi sétálóutcát, hanem gyakran forgatnak zenei klipeket vagy reklámokat az ott lakók ablakai alatt. A helyieknek elege lett abból, hogy a csendes környékből átjáróház lett, ezért létrehoztak egy egyesületet annak érdekében, hogy a döntéshozók is meghallják az elégedetlen hangjukat.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patkánynak sem nevezhető férgek
2019. március 10. 10:43
Csókolom, és egy közterületről hogy a faszba tiltanátok ki az embereket? Megtiltjátok, hogy az utcán legyenek, vagy mi?
atila68
2019. március 09. 08:00
Mi a fax az az influenszer, valami vírus?
IV. Fawkes
2019. március 09. 07:54
Nagyon helyes. Az influenza egy ragályos betegség.:-D
Bell & Sebastian
2019. március 09. 00:18
Mocskos antiszemita-rasszista-idegengyűlölők! Mi az, hogy közterületen nem lehet birkát vágni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!