Egy szaúdi lány menedéket kért a bangkoki repülőtéren

2019. január 07. 12:51

Elbarikádozta magát egy repülőtéri szállodában Bangkokban. Videó.

2019. január 07. 12:51

Elbarikádozta magát egy fiatal szaúd-arábiai nő egy repülőtéri szállodában Bangkokban – írja a Euronews. 

A 18 éves Rahaf Mohammed al-Qunun azt állítja, hogy a családja elől menekült el, mert élete veszélyben forgott. A thai bevándorlási hivatal vissza akarta küldeni a lányt Kuvaitba, ahol a családja tartózkodik, Rahaf azonban nem volt hajlandó fölszállni a repülőre.

Rahaf akkor szökött el családjától, mikor együtt Kuvaitba látogattak. Állítása szerint otthon bántalmazták, és bezárták őt hónapokra csupán azért, mert levágatta a haját. Egy Twitter-üzenetben kijelentette, hogy nem megy sehova, mert menedékjogot szeretne kérni az ENSZ menekültügyi szervezeténél.

A Human Rights Watch emberi jogi szervezet kiállt a lány védelmében.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2019. január 07. 21:29
takarodj már az anyád kurva picsájába!
Csomorkany
2019. január 07. 19:48
Mondjuk meglepődnék, ha a hajlevágás lett volna a konfliktus alapja...
lynx
2019. január 07. 19:44
Szaúd-Arábiában a törvény a király. Rabszolgatartás van. Nincs vallásszabadság. Nincsenek emberi jogok. 2019-ben ide kell küldeni a mi diktátorozó tüntikézőinket tanulmányútra. Elolvasnám élménybeszámolóikat. Már ha túlélik.
1000bocs
2019. január 07. 19:18
Ó, te nagyonhülye. A férfiak tömege sem tanulhatott és szavazhatott. A vagyonosabb családokból pedig a lányok tanulhattak. Mit nem tudsz felfogni? Talán nem a marxista fantázoiádhoz kellene feszíteni a történelmet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!