Meghalt Stan Lee, a Marvel-unierzum atyja

2018. november 12. 23:19

A 95 éves író hétfőn hunyt el Los Angelesben.

2018. november 12. 23:19

Hétfőn Los Angelesben meghalt Stan Leen, a Marvel 95 éves vezető írója, akihez a 20. század legnépszerűbb szuperhős-történetei köthetőek – írja a The New York Times. 

Lee központi szerepet játszott a Pókember, az X-Men, a Fantasztikus Négyes, a Vasember, Hulk, Thor és sok más szuperhős karakterének megformálásában, lényegében vezetése alatt vált a Marvel moziuniverzum nemzetközi médiaóriássá és tett szert kulturális elismertségre.

Munkája forradalmasította a képregény világot azzal, hogy a hőseit közel hozta a nézőkhöz: a The Washington Postnak 1992-ben úgy fogalmazta meg ezt a célját, hogy megpróbálja „valódi, személyiséggel rendelkező hús-vér karakterré tenni őket”. 

A nagy munkabírásáról ismert alkotó 2010-ben azt mondta egy televíziós interjúban: „Az egyetlen probléma az idő. Csak azt kívánom, hogy bárcsak több idő lenne.”

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2018. november 13. 14:57
A képröl hirtelen azt hittem, hogy David Niven-t ábrázolja.
Locomotive
2018. november 13. 11:55
A filmeket szeretem az általa kreált "hősökkel". De ugyanakkor félelmetes belegondolni, hogy hány tízezer ember agyát rothasztották szét a "művei", hány generációt tett alapvetően tönkre a képregény világ, amit ő és társai alkottak meg.
Párhuzamos különvélemény
2018. november 13. 11:10
Jó fej volt. Nyugodjék békében!
Természetes Orbánizmus
2018. november 13. 09:22
Stanley Martin Lieber szülei Romániából vándoroltak Amerikába a kis Stan hogy hogy nem új angolos hangzású név alatt Hollywoodba futott be a tudatiparba. Mely egyenszeméttel árasztja el a világot agymosott fogyasztókká nevelve a nemzeteket. Véletlen egybeesés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!