Feloszlattak egy migránstábort Rómában

2018. november 13. 12:52

Matteo Salvini kijelentette: nem fogják eltűrni többé a „törvényességi szempontból légüres" tereket.

2018. november 13. 12:52

Kiürítették az egyik legismertebb migránstábort Rómában– derül ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter keddi bejelentéséből. A miniszter hozzátette: nem fogják eltűrni többé a „törvényességi szempontból légüres" tereket.

A római székhelyű, Baobab Experience nevű civil szervezet által fenntartott táborban – a jogvédők saját közlése szerint – korábban mintegy kétszáz embert helyeztek el, köztük hajléktalanokat is.

A Tiburtina vasútállomás mögött felhúzott sátorvárost a múltban már több alkalommal is feloszlatták.

A bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője októberben hozta nyilvánosságra, hogy a táborban nemi erőszak is előfordult.

„Így oldják meg a szociális problémákat Rómában: rendőrséggel és kotrógéppel" – írta a Baobab Experience Twitter-oldalán. „Végtelen szégyen ez a város számára" – tették hozzá az aktivisták.

Számos migránsnak az olasz fővárosban az utcákon vagy parkokban kell meghúznia magát, mert nem biztosítottak számukra szállást.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. november 13. 14:59
Hannibál a tengeren...........
Nannyó
2018. november 13. 14:36
Nem olvastam még hiteles adatot arról, hogy hány migráns van Olaszországban. Egy-másfél milliót feltételezek. Gondolom, való számot senki sem tud, az olasz hatóságok sem.
formaegy
2018. november 13. 14:21
Ezek a nagypofájú aktivisták, ha pénzt tudtak adni, hogy az "embercsempészeket" kifizessék, akkor biztosítsák az utat vissza ahonnan jöttek, vagy a merkelkurvaanyjukhoz Németországba. Ne nyivákoljatok, rinyáljatok, hanem oldjátok meg! Ha odavittétek, vigyétek el onnan! Ennyi! Nagyon remélem, hogy az olasz kormány még tökösebb lesz, és megmutatja a mocskos nyugatnak, hogy nem lehet velük packázni!
yanoo
2018. november 13. 14:16
"A bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője októberben hozta nyilvánosságra, hogy a táborban nemi erőszak is előfordult." Is? Kifulladt a mitu kampány? Tessék az erőszakoló menekült úrnak a karrierjét tönkretenni! Tessék, tessék, feminista hölgyek! Az erőszakolás teljes tárháza adott egy ilyen szép, kultúrált menekülttáborban.Tessék félmeztelenül tüntetni a táborban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!