Ultimátumot adtak a franciák Trumpnak

2018. június 03. 09:11

Pár napja van az Egyesült Államoknak arra, hogy ne robbantson ki kereskedelmi háborút szövetségeseivel – közölte Kanadában a francia pénzügyminiszter.

2018. június 03. 09:11

Az Egyesült Államoknak csak pár nap mérlegelési ideje van arra, hogy ne robbantson ki kereskedelmi háborút szövetségeseivel – mondta szombaton Franciaország pénzügyminisztere Kanadában, sajtótájékoztatón. 

Bruno Le Maire azután nyilatkozott, hogy tanácskozott a hét legfejlettebb országot tömörítő, úgynevezett G-hetek pénzügyminisztereivel egy kanadai üdülőhelyen, Whistlerben.

Szavai szerint Washingtonon múlik, hogy lépjen a vámok miatti feszültség enyhítése felé. Hozzátette, hogy az Európai Unió kész intézkedéseket hozni válaszul az új amerikai acél- és alumíniumvámokra, ugyanakkor megjegyezte, hogy még mindig van pár nap a szükséges lépésekre a hetek csoportján belüli kereskedelmi háború elkerüléséhez.

„A labda az amerikai térfélen pattog” – mondta a francia pénzügyminiszter.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2018. június 03. 15:09
"Ultimátumot adtak a franciák Trumpnak" Röhög a mája Trumpnak.)))) A merkelselyemfiú és csapata beindult.))) Én utálom a népirtó USA-t, de őket magasan megelőzik a francia szarrágók. Remélem Trump olyan hétköznapiasan felmutatja a középső ujját a nagy ultimátumú franciáknak.))) A selyemfiú és bandája remélem megkapja Trump ultimátumát, hogy hol a helyük. Pöcegödör!))))
Akitlosz
2018. június 03. 14:57
Na és ha kereskedelmi háború lesz? Akkor majd ezután legfeljebb jól nem veszünk amerikai autókat, amerikai ruhákat és cipőket, és mindenféle egyéb amerikai termékeket! Igaz, eddig sem vettünk. Aki nem kimondottan amerikai cuccot keres és akar venni, ő nem igazán találkozik made in U.S.A. termékekkel Európában. Teljesítmény/ár alapon nem igazán vannak versenyképes termékeik.
Világpanoráma
2018. június 03. 14:56
Macron meg akarja erősíteni a katonai együttműködést az EU-ban. https://vilagpanorama.hu/2018/06/03/a-kancellar-tamogatja-az-eu-katonai-egyuttmukodeset/
Mich
2018. június 03. 13:43
"Pár napja van az Egyesült Államoknak arra, hogy ne robbantson ki kereskedelmi háborút..." Milyen nyakatekert mondat (bár értjük, mit akarnak mondani)...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!