Így kapják szét a párizsi sátortábort

2018. május 30. 21:04

Kotrógépekkel mentek neki a migránsok szállásainak.

2018. május 30. 21:04

Megkezdte a párizsi rendőrség a francia főváros legnagyobb illegális menekülttáborának felszámolását – adja hírül az Euronews. A sátortáborban körülbelül kétezer közel-keleti és afrikai ember élt, őket ideiglenes szállásokra költöztetik.

Nem ez az egyetlen tábor Párizs területén: több hasonlót is találni a városban, mely egyre jobban zavarja a helyieket.

Anne Hidalgo főpolgármester javaslatot nyújtott be a kormánynak, azt indítványozva, hogy menekültközpont épüljön Párizsban, ezzel pedig elkerülhető legyen a hasonló sátortáborok létrejötte.

Az elmúlt három évben 35 sátortábort számoltak már fel Párizs-szerte, a mostanival együtt pedig két másikat is eltakarítanak. Hidalgo szerint az ott lakók 80 százaléka jogosult lenne menedékjog megszerzésére.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
R2D2
2018. május 31. 14:56
Ez valami rettenetes! A bemutatott video megtekintése után számomra nem is kérdés, hogy érzékenyítő tréningen kell részt venniük a kotrógép-kezelőknek!
Mich
2018. május 31. 13:50
Az is árulkodó, hogy a migránsok otthagyják a sátraikat a buldózereknek... a migráns-simogatók majd adnak nekik újakat...
Bell & Sebastian
2018. május 31. 09:51
A "nyolcvan százalékuk jogosult a menekültstátuszra"" az a vörös farok, ami helyettesíteni hivatott a "bocs, de alaposan megszívtátok, fekák" -kitételt. Kezdem érteni az újbeszélt.
Magnólia
2018. május 31. 07:47
Amikor majd beperelik az államot hogy "A sátrak, hálózsákok matracok magántulajdon" volt", és ezeket a pereket meg is fogják nyerni (hiszen a bevándorlóknak - nem menekültek -mindig igazat adnak). A következő sátortáborozáshoz lesznek új, sátrak, hálózsákok, stb. és így tovább, véget nem érő folyamat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!