Bezárhat a BBC egyiptomi irodája

2018. április 10. 13:54

A BBC-t az a vád érte, hogy álhírek egész sorát adta közre.

2018. április 10. 13:54

Egyiptomban a bíróság kedden úgy döntött, hogy elhalasztja döntését április 24-ig a BBC kairói irodájának bezárásáról.

A brit médiumnak azért kellene távoznia Egyiptomból, mert az a vád érte, hogy torzított, és álhírek egész sorát adta közre.

A feljelentés azt követően érkezett a bíróságra, hogy a BBC olyan interjút tett közzé, amelyben egy asszony azt állította, lányát titokban letartóztatták és börtönbe vetették a hatóságok 2017 áprilisában. Pár nappal később azonban a lány egy egyiptomi tévéműsorban tagadta, hogy bebörtönözték, vagy bármilyen bántódás érte volna. Anyját ezek után letartóztatták hamis információ terjesztéséért.

Az Egyiptomi Állami Tájékoztatási Szolgálat - a külföldi tudósítók sajtóközpontjának működtetője – nyilatkozatban követelte, hogy a BBC kérjen bocsánatot az interjúért.

A brit médium közölte, hogy jótáll tudósítói csapatainak becsületességéért, és napokon belül megvitatja a panaszt az egyiptomi hatóságokkal.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natali
2018. április 10. 22:52
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Olyan embert keresek, aki meghív engem. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/iykWCV oldalon Ezen az oldalon is elérhetőek a kapcsolati adatai
bela barva
2018. április 10. 19:43
Ez nem vád hanem tény. A BBc-nél nagyobb hazudozó csak aCNN.
Rugo
2018. április 10. 19:30
A BBC most éppen a szíriai konfliktus elmérgesítésén dolgozik. Úgy is mondhatnánk, hogy a 3. vh. előkészítésén.
crydog
2018. április 10. 19:05
BBC got Big Bald Cock ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!