Az USA jóváhagyta a rakétarendszerek eladását a románoknak

2017. augusztus 18. 22:58

Az amerikai külügyminisztérium pénteken jóváhagyta a rakétarendszerek eladását Romániának.

2017. augusztus 18. 22:58

Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma jóváhagyta a rakétarendszerek eladását Romániának – jelentette be közleményben amerikai Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség (DSCA), amely a védelmi minisztérium egyik szervezete.

Ennek értelmében az Egyesült Államok 1.25 milliárd dollár értékben ad el önjáró tüzérségi rakétarendszereket (HIMARS) Romániának. Bukarest 54 ilyen, a Lockheed Martin által gyártott fegyverrendszert rendelt, a hozzávaló felszereléssel és szolgáltatásokkal együtt. A román vezetés vásárol 81 irányított rakétasorozatvető rendszert, taktikai rakétarendszereket, precíziós csapásmérés végrehajtására is alkalmas fegyvereket. A külügyminisztérium jóváhagyása után a DSCA jegyzékben értesítette a kongresszust a várható fegyvereladásról. Minden ilyen ügyletet ugyanis a törvényhozóknak kell jóváhagyniuk. A fegyvervásárlásról még Klaus Johannis román elnök Donald Trump amerikai elnökkel folytatott júniusi washingtoni tárgyalásain született megállapodás.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 19. 17:47
A következő magyar-románon nem Magyarország az esélyes. Na persze biztotsan arra kell a románoknak, hogy segíthessenek Magyarországot megvédeni a NATO-ban.
Patterson
2017. augusztus 19. 15:16
Ugye más is látja, hogy ez valójában egy önjáró gurulós-bőrönd?
Türelem
2017. augusztus 19. 13:16
Valahol olvastam, hogy az oroszoknak köszönhetően egyszer visszakapjuk Erdélyt, előbb, mint a románok az USA-nak köszönhetően Moldáviát. A románok mocskos módon gyilkolták a zsidókat, a Wermacht katonáinak is forgott a román pogromoktól a gyomra. A túlélő zsidókat, majd a szászokat Bukarest pénzért adta el. Gyomorforgató népség. S most Washington ennek az örökös áruló népnek ad el stratégiai fegyvereket?
Tehetős Totó
2017. augusztus 19. 11:25
Ne majrézzatok anyaországiak: féléven belől kilopják az üzemanyagot belőlük, s eladják a Közel-Keleten, a tengelyek mind csutakra kerülnek, s az abroncsokat a berceni feketepiacon árulják a rromákok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!