Az Orbán-kormány gazdasági sikereiről áradozik a Financial Times

2016. szeptember 24. 11:01

„Orbán Viktor miniszterelnök jobboldali programja csodát tett a magyar eszközárakkal.” – írja a Financial Times brit gazdasági lap. A liberálisok számára sajnálatos, hogy a befektetők szerint a populista politika néha működik. Az unortodox módszerek miatt ugyanis az utóbbi három évben növekedett a gazdaság és a reálbérek, miközben az infláció esett, a munkanélküliség pedig a felére csökkent.

2016. szeptember 24. 11:01

A Financial Times brit gazdasági napilap a magyar kormány gazdasági sikereiről közölt kommentárt csütörtökön.

Lehet, hogy bosszantó egyeseknek, de Orbán Viktor miniszterelnök jobboldali programja csodát tett a magyar eszközárakkal. A magyar gazdaság szépen működik - állapította meg a Financial Times, Magyarország gazdasági eredményeit ismertetve.

Mint írták, az Orbán-kormány alkalmazott néhány unortodox módszert– köztük a nyugdíjrendszer állami kézbe vételét, a bankok bátorítását az államkötvények vásárlására, továbbá a bankadó csökkentését -, amelyek eredményeképpen a magyar gazdaság alacsony, egyszámjegyű növekedést ért el az elmúlt 12 negyedévben, miközben az infláció folyamatosan esett. A reálbérek nőttek, a munkanélküliség alig négy év alatt felére, 6 százalék alá esett, fellendítve a lakossági fogyasztást.

A liberálisok számára sajnálatos, hogy a befektetők nézőpontja a populista politika kapcsán az, hogy néha működik - zárta értékelését a brit üzleti lap.

(MTI)

Összesen 356 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Johndyke
2017. március 03. 08:57
Kölcsönök!! Kölcsönök!! Keres egy kölcsön? Szüksége van pénz bármilyen okból? Ön a tartozás, és szükség van a hitel, hogy kitisztuljon? aggódj, nem több, mintegy a pénzügyi problémákat, mint mi vagyunk itt, hogy segítsen megoldani azokat. Kínálunk hitelek mindenkinek csak 2%, kölcsönöket kínálnak mind foglalkoztatottak és a munkanélküliek, a szolgáltatások nagyon gyors és megbízható. Ha érdekelt, kérjük vegye fel velünk a [email protected] és kap a hitel még ma. Kösz, John Dyke Finance4all.
gabor7th
2017. február 28. 10:22
Több ilyen kéne.
Magyarvagyok?
2016. szeptember 26. 09:56
Milyen gazdasági siker?? Nézzük meg a valóságot, ne azt amit a kormány elferdített statisztikai adatai akarnak sugallni, hanem a mai Magyar valóságot. Nyugdíj emelés 0,9 % Társadalmi csoportok vegetálnak a semmi és a valami határán. Fiataljaink 80%-a külföldön lát csak esélyt az emberi életre. Szégyenletes adatok az oktatásban, az egészségügyben. Növekvő adóterhek. Ez jut a lakosságnak. A giga beruházások, a milliárdos osztogatások, lenyúlt közpénzek, megfélemlített lakosság. Média teljes eltorzítása dallami pénzen Fiatal Demokraták Szövetségének propagandája (érdekes név) Külföldről ez csodának látszik?? Vagy egy újabb propaganda kacsa!!!
pemete jakab
2016. szeptember 25. 03:22
"Az Orbán-kormány gazdasági sikereiről áradozik a Financial Times" Közelítettük-e a fejlett országok életszínvonalát az elmúlt 6 évben? Nem. Kiugró-e a magyar GDP-növekedés a környező országokhoz képest? Nem. Számottevően nőtt-e a magyar tulajdonú cégek exportja (Audi, Mercedes, stb. nem játszik)? Nem. Az állami beruházások zöme milyen pénzből történik, hazaiból? Nem. (Brüsszeli pénzekből) Ez a SIKER receptje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!