A Lordok akadályozhatnák a Brexitet, May azt üzente ne tegyék

2016. augusztus 02. 13:32

Egy konzervatív felsőházi tag szerint a Lordok Háza elég ideig akadályozhatná a Brexit megindítását ahhoz, hogy újabb népszavazást írjanak ki a kérdésről. Theresa May brit miniszterelnök szerint viszont a Lordoknak Házának tiszteletben kell tartania a brit szavazók döntését és támogatnia kell a Brexitet.

2016. augusztus 02. 13:32

Patience Wheatcroft bárónő, a Lordok Háza konzervatív tagja szerint a brit parlament felsőháza addig halaszthatná a Brexit megkezdését, hogy egy újabb népszavazást tarthassanak a kérdésről – írja a The Independent. Szerinte a Lordok többsége maradna az EU-ban, így nem kizárt egy ilyen forgatókönyv. Egyelőre nem világos, hogy a kormány a parlament beleegyezése nélkül is elkezdheti-e a kilépési folyamatot; ahogy az sem, hogy ez mikor fog megkezdődni.

Theresa May brit miniszterelnök Wheatcroft nyilatkozatára reagálva közölte: a Lordok Házának tiszteletben kell tartania a brit szavazók döntését, és be kell állnia a Brexit mögé. „A miniszterelnök világosan kijelentette: a Brexit Brexitet jelent, a folyamat sikeres lesz, a kilépési tárgyalások levezénylése pedig a kormány fő feladata” – mondta May szóvivője.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2016. augusztus 03. 11:30
Hát igen. A hatalommegosztást többféleképpen lehet értelmezni és gyakorolni. Csak az a kérdés, kik képviselik az ország érdekeit és kik marionett bábuk.
vigyor
2016. augusztus 02. 18:48
Abban sem vagyok biztos, hogy May mondhat bármit, nem emlékszem, hogy elment-e már teázni a királynővel.
Best retards
2016. augusztus 02. 16:12
May sote't papaga'ly. Engedelmes stroman, merkel-ugynok. "a folyamat sikeres lesz" Nana', mint a 2011es niggerzabralas hosies "megfekezese", kiadta nemtuzparancsot. Majd elunjak, hazamennek. Egy het utan untak meg a az aruhazak kipakolasat es felgyujtasat az elnyomott kizsakmanyolt izaura'k.
kjkj945
2016. augusztus 02. 14:23
Ott is a farok akarja csóválni a kutyát? May eltanulta a szadisztáktól ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!