A szíriai együttműködésről tárgyalt az amerikai és orosz külügyminiszter Laoszban

2016. július 26. 11:16

John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Laoszban, a dél-kelet ázsiai nemzetek találkozóján tárgyaltak – írta meg a Reuters. Kerry a sajtónak a két ország katonaságának és hírszerzésének szíriai együttműködési céljairól beszélt. Az Egyesült Államok augusztus elejére vár további fejleményeket. A tárgyalásokon felmerült a Demokrata Párt e-mail botránya is, ugyanakkor Lavrov elutasította a vádakat, miszerint az oroszok szivárogtattak volna.

2016. július 26. 11:16

John Kerry amerikai külügyminiszter a katonaság és hírszerzés oroszokkal való szorosabb szíriai együttműködéséről beszélt – számol be a Reuters. Kerry a dél-kelet ázsiai nemzetek találkozóján tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel Laoszban.

Az amerikaiak az együttműködéssel az al-Kaida közeli al-Nuszra Front elleni légicsapások összehangolását akarják elérni, valamint hogy a szíriai légierő ne támadhassa a mérsékeltebb lázadó csoportokat. Kerry kifejezte reményeit afelől, hogy augusztus elején további részletekről számolhat be az együttműködést illetően.

Az amerikai külügy és a Fehér Ház azt nyilatkozta, hogy ez a legjobb módja a harcok megakadályozásának, melyek szír civilek ezreit száműzik Európába, akikkel az Iszlám Állam katonái is elkeverednek. A harcok a humanitárius segítség eljuttatását is megakadályozzák több ezer rászorulóhoz Washington szerint.

A tárgyalások során Kerry felhozta a Demokrata Párt e-mailjeinek kiszivárogtatási ügyét is. Amerikai tisztségviselők a kibertámadást Oroszországhoz kötötték, ugyanakkor Lavrov korábban elutasította a vádakat.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraxas
2016. július 26. 15:26
Kerry biztos megint segítséget kért az oroszoktól a szíriai CIA bázisok ellen. :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!