Vereséget mértem a Hágai Törvényszékre

2016. április 01. 11:20

Vereséget mértem a Hágai Törvényszékre. Megsemmisítő vereséget. Szétvertem. Kő kövön nem maradt.

2016. április 01. 11:20
Vojislav Šešelj

Maga a legéletképesebb rákbeteg, akit csak el lehet képzelni.

Nincs Szerbiában nálam egészségesebb. Megtámadott a rák, de legyőztem. Vastagbélrákom volt, amelyet kétszer operáltak, két áttétem is volt a májamban, mégis sikerült megállítani.

Azok az áttétek, amelyeket Vucic-nak és Nikolic-nak nevezett el? (Megj.: A szerb kormány- és államfő után, akik 2008-ig Seselj bizalmasai voltak)

Igen, az egyik öt mm hosszú, a másik kilenc. Már nem növekednek.

(...)

Március 31-én az ENSZ Hágai Bírósága egy 13 éves folyamat után hozza meg a döntését. Mi a várakozása?

Egy cseppet sem érdekel. Vereséget mértem a Hágai Törvényszékre. Megsemmisítő vereséget. Szétvertem. Kő kövön nem maradt. Bebizonyítottam, hogy minden ellenem felhozott vád hamis, hamis tanúkat állítottak ellenem, sok dokumentumot meghamisítottak. Az egész emberiség szeme előtt. Minden komoly jogász elismeri, hogy a győzelmet arattam a Hágai Törvényszék felett.

Jó, de az ítélet sem érdekli?

Feltételezhető, hogy a bíró azt a feladatot kapta, hogy elítéljen, de ez nekem tényleg mindegy.

(...)

Sok könyvet írt, a bíráiról is, mint »Az összezsugorodott kenguru here, Kevin Parker«»A felfuvalkodott skót fattyú, Iain Bonomy« és egy korábbi pápáról is »A sátánista egyház pontifex maximusa, II. János Pál«. A börtönben töltött idő nyilvánvalóan nagyon produktívan telt.

Nagyon. De ezeket a könyveket nem megírtam, hanem az én büntetőjogi eljárásom dokumentumai, amelyet megőrzök a történelem számára. Azért adok ilyen címeket a könyveknek, hogy amennyire csak lehetséges, bosszantsam, megsértsem és provokáljam őket, ezáltal pedig megfosszam őket a józan eszüktől. A könyveim után sok bíró visszalépett a törvényszékből. Ian Bonomy visszalépett, Kevin Parker azonnal a róla szóló könyvem megjelenése után. Mohammed Shahabuddin bíró is, miután nyilvánosságra került »A bűzölgő guyanai disznó, Mohamed Shahabuddin«.

A Chirac-ról szóló könyvnek is fülbemászó címe van.

»A trükkös gall, Lackaffe Jacques Chirac«.

És hogyan nevezte el a Tony Blair-ről írt tanulmányát?

»Az angol buzifing, Tony Blair«.

Ezek a címek az Ön ötletei voltak?

Az összes az én ötletem.

Volt kapcsolata Hágában Slobodan Milosevic-csel?

2006-ban bekövetkezett haláláig együtt voltunk ott és egy egész évig voltunk ugyanabban a blokkban, mindennap sok időt töltöttünk együtt. Barátok lettünk.

Börtönbe kellett mennie, hogy összebarátozzon Miloseviccsel.

Igen. Szerbiában soha nem voltunk barátok. Rövid periódus volt, amikor együtt dolgoztunk és hosszú, amikor hevesen vitatkoztunk. De a börtönben összebarátkoztunk. Okos és képzett ember volt.

Majdnem annyira, mint Ön.

Majdnem. Egy kicsit ez akadályozta a még nagyobb célok elérésében a '90-es években.

Egyesek azt mondják, Ön volt Milosevic elnök kedvenc ellenzékije a jugoszláv háború idején.

Soha nem voltam a kedvenc ellenzéki, még akkor sem, ha sokan az ellenfeleim közül ezt állítják. Az igazság, hogy Milosevic 1992-ben úgy nyilatkozott, hogy az ellenzéki politikusok közül engem értékel a legjobban, mert én legalább nem váltogatom naponta a politikai nézeteimet és a pártomat nem külföldről finanszírozzák.”

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. április 02. 09:42
Ecce Európai Unio! Ha egy egyértelműen szadista tömeggyilkos diktátort nem tud elítélni, akkor a muszlim honfoglalással kapcsolatban valóban semmiféle illúzióink nem lehetnek. Nyugat-Európa el fog veszni.
yanoo
2016. április 01. 13:17
Mit ünnepel ez a faszi? Próbálta volna meg tömeggyilkosság helyett tagadni a holokausztot.Na, akkor nem lenne ilyen vidám.
Gombóc XVI. Artúr
2016. április 01. 13:12
Ne izgulj Šešelj, előbb-utóbb te is el fogsz számolni odafent, ahol már nem te mondod meg, hogy ki a győztes...
berzsian56
2016. április 01. 13:03
Hát,erről van szó. Egy tömeggyilkos is megúszhatja, ha nincs bizonyíték ellene. A hóhér nagy győzelmet aratva szemébe röhög az európai jognak. Az iszlám terrorista is arra az európai jogrendszerre hivatkozik ,amit eszébe sincs beteartani. Egy iszlám vallási vezető szemébe röhögve az őt kérdező ujságírónak azt mondta:" mi úgy gázolunk át az európai törvényeken,mint kés a vajon.Mert az csak magukra nézve kötelező és hozzásegít minket ahhoz, hogy magunk alá gyürjük ezt a tehetetlen kontinenst. Európa már rég a miénk, csak erről maguk még nem akarnak tudomást venni." Nem lehet, hogy ennek a rohadéknak igaza van és mi végleg feladtuk az értékeinket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!