Kelebia térségében is felépítik a határkerítést

2016. április 03. 16:48

A szerb határ mentén fekvő Kelebia és Ásotthalom közötti szakaszt eddig négy sor magas pengésdrótból készült akadály védte, a honvédség közvetlenül e mögött kezdte meg a más határszakaszokon is alkalmazott kerítés építését.

2016. április 03. 16:48

Több helyszínen is megkezdődött a határzár megerősítése a magyar-szerb szakaszon Kelebia és Ásotthalom között, a katonák kerítést építenek a korábban csak gyorstelepítésű drótakadállyal védett területen – tapasztalta az MTI tudósítója vasárnap a helyszínen.

A határ mentén fekvő Bács-Kiskun és Csongrád megyei település közötti szakasz rendkívül nehezen járható, vízfolyásokkal, nádasokkal szabdalt. A határt eddig négy sor magas pengésdrótból készült akadály védte, a honvédség közvetlenül e mögött kezdte meg a más határszakaszokon is alkalmazott kerítés építését. A területen cölöpverőgépek helyezik el az acéloszlopokat, ezekre dróthálót erősítenek, a kerítés tetejére, a vajdasági oldal felé dőlő "hattyúnyakak" kerülnek, melyek tetejére pengésdrótot erősítenek.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. június 09. 07:53
Azon kívül, hogy migráncsozás, áthatolhatatlan területeket megvédeni nevetséges. Mari néni fél a migráncsoktól. Mikor fogjuk körbekeríteni gyodával?
madarasi.abel
2016. június 09. 07:53
Sajnos a gyoda nem állítja meg azokat a gazdasági bevándorlókat, aki úgy jönnek ide, hogy hitelt adnak nekünk. Sőt, még kamatot is fizetünk nekik, hogy jöjjenek :) Gazdag migráncs nem migráncs, bármi is a vallása :D
thymian
2016. május 05. 17:02
Épp kérdezni akartam, mi lesz a csak gyodás szakasszal. Már éppen ideje, hogy ott is megépítsék a rendes kerítést.
3M..
2016. április 04. 13:30
Ez eddig nem volt készen? Mi ez a trehányság? A kormány végezze a kötelességét, kezdheti a román határnál is! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!