Brüsszel tényleg maga osztaná el a menekülteket

2016. április 06. 14:49

Két tervet mutatott be az Európai Bizottság az uniós menekültrendszer reformjára. Az egyik javasolt terv megtartaná az érvényben lévő szabályozást. A másik terv pedig a sajtóhíreknek megfelelően az, hogy központilag, automatikusan osztanák el a menedékkérőket az uniós tagállamok között egy állandó mechanizmus alapján.

2016. április 06. 14:49

Az Európai Bizottság két tervet mutatott be szerdán az uniós menekültrendszer megreformálására, az egyik értelmében lehetőség lenne a menedékkérők tagállamok közötti kvótaalapú elosztási mechanizmusának bevezetésére is.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke brüsszeli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az egyik javasolt terv megtartaná az érvényben lévő szabályozást, ugyanakkor lehetőséget biztosítana azoknak a tagállamoknak, amelyek nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő migrációs nyomással, hogy segítséget kérjenek a többi tagállamtól a menekültek elosztásában.

A másik javaslat szerint központilag, automatikusan osztanák el a menedékkérőket az uniós tagállamok között egy állandó mechanizmus alapján – tájékoztatott az alelnök.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2016. szeptember 05. 23:16
Tessék mondani, mikor írtuk azt alá, hogy lemondunk a függetlenségünkről és engedjük, hogy Brüsszel potenciális terroristákat és erőszakoskodókat és nőgyalázókat küldjön a nyakunkra?
Anti Komcsi
2016. szeptember 05. 23:16
Ezért kell a népszavazás, az EU jogszerűtlen eljárása elleni fellépés. Ezért kell hogy Magyarország Miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják, még nagyon sokáig.
stefanovszky
2016. július 27. 15:53
Merkel asszony lelkén egy egész földrész veszte szárad.
Morgen
2016. május 26. 01:47
Ha téged meglátnak, biztos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!