Háromszáznál is több ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

2016. február 29. 15:57

Pontosan 342 ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten. Öten kaptak felfüggesztett börtönbüntetést, a legtöbbeket kiutasították.

2016. február 29. 15:57

Háromszáznegyvenkét ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság öt vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a kiutasítás mellett, 224 vádlottat egy évre, 106-ot két évre, ötöt három évre kiutasított Magyarország területéről, egyet megrovásban részesített, egy fiatalkorút pedig egy évre próbára bocsátott. Két esetben a bíróság visszaküldte az iratokat az ügyésznek.

A vádlottak - akik többsége marokkói, afgán, iráni, szír, pakisztáni vagy koszovói állampolgárságúnak vallotta magát - a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását.

A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra a héten 28 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül az eljárás négy esetben elutasítással, hat esetben egyéb módon fejeződött be.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2016. március 01. 08:18
Itt jobbra elnézem a liberális degeneráltak képeit az ostoba, aljas cikkeik mellett. Az embernek megáll az esze. Ezek azt hiszik, hogy ha betörnek ezek a barbárok, akkor ők és a családjuk kimaradnak a "jóból"?
kurbitalis
2016. március 01. 08:18
Ha nem is lelőni, de ha megtámadja a katonáinkat, mindenesetre lábon lőni. Menten másfelé vennék az irányt.
kurbitalis
2016. március 01. 08:18
Angéla Hitlerina Adolfina helye talán már megvan valahol az USA-ban, ahol majd kipiheni áldatlan munkájának fáradalmait, miután felégettette fél Európát. Persze előtte szelfizik egyet az égő városok felett.
Morgen
2016. március 01. 08:18
Oszt hol van a próbára bocsátott migráns? Nem szeretném, ha egy magyar lánnyal próbálkozna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!