Beléptető pontokat épít Ausztria a magyar-osztrák határra

2016. február 16. 16:37

A magyar-osztrák határra is épít beléptető pontot Ausztria. Az ország a szabályok szigorítása miatt arra számít, hogy megváltozik a menekültek útvonala, így bár Spielfeldnél is növelik a beléptető pontok számát, Karintiában, Tirolban, Stájerországban és Burgenland tartományban is új átkelőket hoznak létre.

2016. február 16. 16:37

A menekültek áradata miatt további tizenkét beléptető pont kiépítését jelentette be az osztrák belügyminiszter kedden a stájerországi Spielfeldnél. A burgenlandi Miklóshalmánál (Nickelsdorf) és Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz) is rendezett formában léptetik majd be a menekülteket.

A stájerországi határirányítási rendszerhez hasonló átkelő épül majd Karintiában, Tirolban, Stájerországban és Burgenland tartományban is. A miniszter szerint minderre azért van szükség, mert a szigorúbb szabályozások miatt a migránsok útvonala hamarosan megváltozhat, a stájerországi határszakaszról a tiroli, karintiai valamint a burgenlandi átkelőkhöz tevődhet át.

Johanna Mikl-Leitner tájékoztatása szerint szerdán, a Szlovéniával folytatott egyeztetéseket követően döntenek majd arról, hogy naponta legfeljebb hány embert engednek be az országba.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. február 17. 12:44
Mintha a migránsok enélkül nem tudnának belépni!! :)
George Soros 2.0
2016. február 17. 12:44
"Leitner tájékoztatása szerint szerdán, a Szlovéniával folytatott egyeztetéseket követően döntenek majd arról, hogy naponta legfeljebb hány embert engednek be az országba" Ugyan már. Ti nem donthettek semmirol. Ha jonnek akkor jonni fognak. Megerdemlitek. Talan Hardcore Strache majd rendet rak.
Morgen
2016. február 17. 12:44
Príma! Jó nyarunk lesz!.
Akitlosz
2016. február 17. 01:24
Burgenland mi? Az Vas és Sopron megye. Magyarul Őrvidék. Egy elvileg magyar újság írhatna magyarul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!