Soros: Kína miatt olyan válság jöhet, mint a 2008-as

2016. január 08. 10:30

A befektetőknek óvatosnak kell lenniük Soros György szerint, aki a 2008-ashoz hasonló gazdasági válság jeleit látja a világpiacon. Kína növekedése lassul, a jüant leértékelik, a fejlődő országok pedig nehezen térnek vissza a pozitív kamatlábokhoz.

2016. január 08. 10:30

Riasztó, a 2008-as válsághoz hasonló jeleket lát Soros György a világpiacon: egy Srí Lanka-i rendezvényen arról beszélt, hogy a kínai gazdaság lassulása és a jüan leértkelése egy nagyobb válság előjele lehet – írja Bloomberg. „Kínának kiigazítási problémája van. Azt mondanám, hogy válság lehet belőle. Ha a pénzpiacokra nézek, súlyos kihívásokat látok, mint amilyenekkel a 2008-as válság idején néztünk szembe” – mondta Soros.

Soros arról is beszélt, hogy Kína megakadása mellett az is probléma, hogy a fejlődő országok nehezen térnek vissza a pozitív kamatlábakra, miközben a gazdasági környezet is a 2008-ashoz hasonlít. A kínai gazdaság annak ellenére gyengélkedik, hogy a Kínai Kommunista Párt rekordalacsony kamatlábakat vezetett be és több száz milliárd dollárt pumpált a gazdaságba.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MeneCult
2016. január 09. 20:44
Soros ezzel megüzeni a világnak, hogy most megbüntetik Kínát, amiért alternatív Valutaalapot állított fel jüan alapon. Egyébként Soros attól "guru", hogy idejekorán észrevesz dolgokat. A bökkenő csak az, hogy amikor ő "látni vél" bizonyos jeleket, az azèrt van, mert ő maga már intézkedett, hogy azok úgy is törtènjenek. Így Soros György pontosan annyira guru a pénzügyekben, mint amennyire Gyurcsány Ferenc tisztessèges magyar hazafi. Semennyire.
kitiltott
2016. január 09. 15:56
nem tudom kifigyeli a történéseket... valaki vagy valakik csúnyán betámadták a Shanghai-i tőzsdét sejtettem hogy ő van a háttérben.. de most már tudom is..
Playfair
2016. január 09. 01:04
Beszartatok, hogy a fedezet nélküli rajzolt dollárotok helyett fedezettel rendelkező valutákban nyújt majd hiteleket a BRIC?
csurcsányi
2016. január 08. 19:56
A kínai válság csak azért jön,mert Soros megbízói eldöntötték!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!