Rekordbírságot szabtak ki Amerikában egy cégre

2015. november 04. 09:01

Rekordösszegű bírsággal, 200 millió dollár büntetéssel sújtotta a Takata légzsákgyártó vállalatot az amerikai közlekedési hatóság. A japán cég által gyártott légzsák-gyújtópatronok repeszekre robbanhatnak, és éles fémszilánkokat lőhetnek az utastérbe.

2015. november 04. 09:01

Rekordösszegű bírságot szabtak ki Amerikában a Takata cég által gyártott gyilkos légzsákok miatt. A japán cég termékeiről kiderült, hogy a légzsákokat működtető patronokban használt vegyi anyagok esetenként a tervezett energia sokszorosával robbanhatnak fel. Ilyen balesetek főleg nedves, párás környezetben fordultak elő. A hibás patronokkal összefüggésben eddig hét halálesetet és több mint száz sérülést regisztráltak az amerikai hatóságok. A veszélyes légzsákok miatt 12 autógyár 19 millió járművét kellett visszahívni.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2015. november 05. 00:57
Az USA remekül megoldotta az autóiparát, fölszámolta Detroit-ot. A japán márkák, Honda, Toyota, Subaru évek óta dominálják az USA autópiacát, 2014-ben 3.4 millió kocsit adtak el. Érdekesség, hogy ezek a kocsik mind az USA-ban készülnek...mint a Takata légzsákok is.
Akitlosz
2015. november 04. 22:08
Érdekes, ha a bíróságok tévednek, a saját gondatlanságukból téves ítéletet hoznak, akkor őket sohasem bírságolják meg. Az miért van, hogy mindenkinek, aki hibázik vállalnia kell a felelősséget a hibájáért, kivéve az állami intézményeknek?
KannibálTatárÚr
2015. november 04. 15:48
A legnagyobb baj, hogy nem elég hatásosak a patronok. (Különben a az itéletet hozók már nem élnének).
kuwiq
2015. november 04. 14:44
Ez egy dolog, de ki is cserélik azokban az autókban biztonságosra, amelyekben ez van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!