Tiltakozó menedékkérők gyújthatták fel egy szlovén menekülttábor sátrait

2015. október 21. 15:36

A felvételen látható, ahogy rohamrendőrök veszik körül a lángoló brežicei tábort Szlovéniában, miközben migránsok skandálva demonstrálnak. Vélhetően a tiltakozók gyújtogattak.

2015. október 21. 15:36

Az N24 televízió helyszíni riportban számolt be róla, hogy tűz ütött ki szerda délelőtt a horvát-szlovén határtól nem messze lévő szlovéniai, brežicei befogadóállomáson, ahol huszonhét sátor leégett.

Beszámolók szerint a regisztráció ellen tiltakozó migránsok maguk nyújtották fel a sátrakat, egyiket a másik után, de ezt a szlovén rendőrség nem erősítette meg. A híradások szerint óriási volt a pánik és a kiabálás. A gyerekeket és a nőket az osztrák határ melletti sentilji tranzitközpontba szállították, és folyamatosan ürítették ki a tábort.

1750 ember 400 férőhelyen

A négyszáz ember befogadására alkalmas sátortáborban 1750 ember volt, közülük sokan éjszaka érkeztek, és úgy gázoltak át a Sutla folyón. A hideg miatt a bevándorlók több tüzet is gyújtottak a tábor területén, hogy a lángok mellett felmelegedjenek.
Hétfő este ugyanebben a táborban nagyobb dulakodásra került sor, és paprika-sprayt is bevetett a szlovén rendőrség a migránsok ellen, akik botokkal és kövekkel támadtak egymásra – értesült a helyszínen az MTI tudósítója.

A tudósító ottjártakor sorban érkeztek a buszok, hogy átszállítsák a migránsokat a dobovai táborba. Utóbbiban rendkívül spártaiak a körülmények, a menekültek a gyárépület körül a szabad ég alatt, a földön fekve, ülve várják, hogy továbbutazhassanak. Az infrastruktúrát csupán néhány mobilvécé jelenti. Mind a brežicei, mind a dobovai tábor körül hatalmas a rendőri készültség, illetve mindkét helyszínen sorban állnak a szlovén hadsereg páncélozott csapatszállító járművei. 

A szlovén hatóságok a drávamagyaródi határátkelőhöz hasonlóan lezárták a Brežice melletti Rigonce határátkelőt. Az út közepét kordonokkal torlaszolták el és lovas rendőrök, illetve rohamrendőrök állnak készültségben a szlovén oldalon.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. október 22. 14:51
Ma még csak a nekik jutalmul épített sátrakat gyújtották fel. És holnap, ha nem teljesül a kívánságuk? /A gyaur kutyáknak kötelességük az igazhitüeket kiszolgálni!/
pollip
2015. október 22. 11:26
http://index.hu/kulfold/2015/10/21/szerbia_horvatorszag_hatar_menekultvalsag_berkaszovo_opatovac/ A cikk utolsó képe (is) döbbenetes. Térdig lehet járni az eldobált ruhaneműben, amiket bizonyára segélyszervezetektől kaptak.
KannibálTatárÚr
2015. október 22. 09:58
Jön még a migránsokra dér. (De hó, meg fagy is).
motoros
2015. október 22. 07:21
Senki nem veszi komolyan, hogy ezen a "vidéken" hideg van? Hihetetlen, ahogy a hatóságok a tehetetlenségre hivatkoznak. Azt csinál a migráns tömeg, amit akar. Aki nem tudja megvédeni magát, azt megsemmisítik. Ez a kemény valóság, mindenféle ellenállás törölve, ha egyszer nőre lesz szükségük, hazakényszerítik a rendőröket és meggyalázzák a feleségeiket, miközben azt is tehetetlenül kell nézniük, vagy hogy lesz? Látszik, hogy ez az egész az európai emberek ellehetetlenítését szolgálja. Miért kell még mindig azt várni, mit mond bármelyik félbolond is az EU-ban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!